Jump to content
Stem nu op jouw favoriete Screenshot van de Maand! I Cast your vote for your favourite Screenshot of the Month! ×

spoorverdubbeling Landwaard-Delfsmeer (2020)


Jim van Discord

In verband met de snel escalerende klimaatcrisis is er door de overheid begin 2020 een masterplan uitgebracht om de trein de absolute hoofdrol te geven in de nationale mobiliteit. Ons land gaat hiermee een cruciale slag leggen richting het hebben van het beste spoorwegnet ter wereld. Daarvoor zijn op jaarbasis miljarden extra aan infra-geld nodig, en dat geld komt in de loop van 2020 voor het eerst vrij. De spoorwegen hebben immers ook de verplichting om eind dat jaar een halfuursdienst met volledig toegankelijke treinen op te zetten, en er is voor gekozen om die apart in te leggen als extra treinserie.

 

Zo komt het dat het derde spoor buiten Landswaard na een paar jaar al verlegd gaat worden om een volledig 4-sporige corridor mogelijk te maken. De overweg aan de rand van de stad gaat definitief verdwijnen en de weg wordt onder het spoor door omgelegd.....hiervoor moet wel een deel van een meer worden geamputeerd. Later in 2021 moet deze upgrade klaar zijn en kunnen er niet alleen betrouwbaar treinen worden gepland met de huidige drukke dienstregeling, maar wordt het ook mogelijk om deze verder uit te breiden.


From the album:

TF2 Midlandse Lijn

· 92 images
  • 92 images
  • 3 comments
  • 7 image comments

Photo Information


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy