Jump to content

Thalys 9329 (2018)


Jim van Discord

Overzicht bewaren was al langer niet meer praktisch op deze map zonder een nummeringssysteem en een simpele dienstregeling....weinig extra moeite dus om er voor de lol een vertrekbord uit op te maken. Bij deze.

 

Deze trein is eigenlijk de koning van de rails: 1x per uur rijdt de Thalys met de hoogste snelheid tussen Amspoort, Midlandstad, en een aantal half-bestaande steden in België en Frankrijk. De Thalys is snel, stoer, en comfortabel. Sinds 1999 reed er al een dienst over het oude spoor tussen Midlandstad en België, maar vanwege de lange reistijd was er slechts behoefte aan 3 treinen heen en 3 treinen terug per dag. Inmiddels zijn het er tientallen: op vrijwel ieder moment van de dag zijn er 3 van deze treinen onderweg binnen ons land. Daarvoor krijgen ze alle ruimte, want 300 km/u is sinds 2004 de norm en het langzame verkeer op deze lijn is keurig uit de weg gepland om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op bepaalde uren zitten deze treinen standaard vol, en is de inzet van de langste ICD-treinstammen als binnenlands alternatief geen luxe maar noodzaak. 

 

Tolbergen (Tolberges) is een grote stad van bijna een miljoen inwoners in de nabije deelstaat van België, op ongeveer 35km van de grens. weinig midlanders zullen er onbekend zijn, maar de verbindingen met deze Vlaamse metropool zijn niet altijd optimaal geweest. Op een paar van de drukke uren stopt de Thalys nog een keer op het 2e station van de stad, Tolbergen-Sint-Lambertus. De Thalys rijdt daarna nog een keer voluit met 300 km/u en bereikt dan het HSL-station Genk-Europe in mooi zuiderlijk Genk (Ghenk). via het klassieke spoor en een korte tocht door Franstalig België wordt na een ruim uur Lille-Flandres bereikt, in Frans Lille (Rijzele). vanaf daar lijkt de 150km richting Parrais-DeGaulle en Parrais-Bruxelles gare (spits) nog maar een kort sprongetje. in totaal zijn er 10 Thalys-treinen nodig om deze verbinding ieder uur te rijden. Na 2020 is er beperkte ruimte voor mogelijke concurrenten.


From the album:

TF2 Midlandse Lijn

· 92 images
  • 92 images
  • 3 comments
  • 7 image comments

Photo Information


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy