Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/10/2020 in all areas

 1. 9 points

  Version 1.1

  267 downloads

  In this first release 4 trajectories are included, together yielding about 90km of driving fun. These 4 trajectories are: - Apeldoorn – Deventer - Apeldoorn – Zutphen - Deventer – Zutphen - Zutphen – Winterswijk This release also comes with the station of Deventer Colmschate, which lies along the line of Deventer – Almelo. This line will possibly (and without prejudice) be built in full for a version 2 of the route. Please be sure to read the manual and have fun! Installation happens by installing the included .rwp file, either through Utilities.exe, or manually using 7zip or a similar program.
 2. 5 points
  De Keolis en Arriva versies hebben beide nu ATB-NG en ATB-EG in de trein. De systeem kan of door de speler handmatig geschakeld, of via nieuw scenery objects (ATB bakens). De bakens objects kunnen de ATB-EG of NG inschakelen, of de ATB systeem uitschakelen.
 3. 5 points
  De voormalige overwegwachterswoning in de ochtendzon...
 4. 4 points
 5. 4 points

  Version 1.5.0

  266 downloads

  This is the latest version of the South of the Netherlands. This is an update to the existing version. For additional information, take a look at the manual.
 6. 4 points
  Hier een WIP van de Keolis bestuurderstafel. Dus helemaal niet 'gewoon' een repaint
 7. 4 points
  Voortgang met de buitenkant van de Keolis versies...
 8. 4 points
  De voedingsspanning voor de verlichting is ook weer aangesloten...
 9. 4 points
  Buitenkant van de 4-delige Keolis versie bijna gereed.
 10. 4 points
  Ik vindt het leuk dat er zo veel belangstelling is voor mijn route, hier en op andere sites, Ik heb echter puur de de melding gedaan voor een kleine update te geven over wat er gaande is, ik waardeer het dat er zo veel mensen willen helpen maar dat is echter nog niet aan de orde, Ik zal aan de route blijven werken wanneer ik dat aan kan, de route die komt er wel, en zo als ik al zei in de post, ik zal de route online uploaded voor mij operatie voor in het geval dat er iets mis zou gaan, maar dat is dan pas aan de orde en ik heb ook al iemand ingedachte bij wie ik de route dan zal onder brengen.
 11. 3 points
  v4.4 van de scenery objects is nu te vinden op mijn website. Er is nu een fictieve werkplaats genaamd “CT NS Assembly Hall”, en enkele bijpassende deuren die kunnen worden gebruikt om een service / montage faciliteit te creëren. Deze is de werkplaats dat je altijd in mijn plaatjes zien. Ik heb het eindelijk gereed gemaakt zodat iedereen het kan gebruiken. De Handleiding heeft details om hoe je het moet gebruiken (met scripted deuren). Ook in deze update de nieuw ATB bakens voor de toekomstige update van de Flirt 3.
 12. 3 points

  Version 1.0.

  52 downloads

  Ticket machine and check-in column
 13. 3 points
  De DHII of de Wadloper passeert op een afstand de kerk van Mokkel...
 14. 3 points
  Na een aantal uren "akkerbouw" de testtrein weer richting Hoogervorst.
 15. 3 points

  Version 1.0

  103 downloads

  Good morning master. Today you can drive sprinter 7018 to Apeldoorn. Good luck! This scenario features broadcasters
 16. 3 points
 17. 3 points
  Zo. Nu is het naar mijn zin! Nu nog een boslucht adapter aan mijn PC aansluiten...
 18. 3 points
  Ooit afgevraagd waar de Takkestraat was? Het achtervolgde me al sinds 1982. Ik heb het nu maar eens een plaatsje gegeven in Het Achterland...
 19. 3 points
 20. 2 points
 21. 2 points
  Het is een tijd stil geweest, hoofdzakelijk omdat ik fysiek en mentaal niet in de gelegenheid ben echt aan mijn route te werken, dat betekend echter niet dat ik niks er aan gedaan heb, maar het is af en toen 15 minuten hier 30 minuten daar en het zijn hoofdzakelijk aanpassingen geweest aan de scenery, en het opnieuw leggen vaan het spoor omdat de tracks.bin corrupt was geworden in de YouTube link is te zien hoe de route er op het moment uit ziet, er moet nog veel verbeterd en gedaan worden met als hoofdzaak een bovenleiding. Oudere post zijn terug te vinden op treinpunt.nl In de naarbije toekomst zal ik een zware operatie moeten ondergaan die hopelijk goed verloopt maar er is een kans dat niet zo is, mijn planning is dan ook dat ik de route upload en online zet voor in het geval dat het niet goed afloopt, dat zou eventueel een andere route bouwen de route kunnen afmaken want het zou zonden zijn als all die uren in het bouwen verloren zouden gaan, maar dat is dan iets voor het einde van het jaar zou het zo zijn dat niemand meer iets van mij verneemt. Ik ga der echter vanuit dat mijn enorme stijfkoppigheid er voor zorgt dat ik win.
 22. 2 points
  Schade hersteld. Camping Spoorzicht is klaar en ik heb de bewuste overweg een Ahob installatie gegeven. Op naar het volgende baanvak...
 23. 2 points
 24. 2 points

  Version 1.9

  35 downloads

  [MSTS / RW team] Various loads part 1 intended for South West Netherlands v1.9 and TS 64Bit It is a sultry, clear, Zeeland summer night, time 03:00 You have a night shift and are waiting for orders at your post in Goes. And you get that too. Your assignment consists of collecting wagons and you have to deliver them elsewhere. Coupling / uncoupling. A total of 3 combined assignments. The moon is above you and you will also see the sun rise.
 25. 2 points
  En toen was er een camping! Chris is er ook aan zijn bus te zien! Bedankt Frison! Mooi model!
 26. 2 points
  Nou Sjef, pak je tent maar in! Camping Spoorzicht is onder constructie.
 27. 2 points
  Mist... Een onheilspellende mist hangt over het Achterland. Zie het maar even als een tijdelijke mist. Ik ben een heel groot gedeelte van het traject tussen Hoogervorst en Haandriksveld aan het saneren. Dat saneren is noodzakelijk om later van uit Hoogervorst en Haandriksveld verder te gaan bouwen aan mijn route. Veel plannen, weinig tijd. Je kent het wel. Voorlopig moeten jullie het even met dit mistige screenshot doen totdat ik weer iets toonbaars kan laten zien. Deze scene is inmiddels ook weer veranderd...
 28. 2 points
 29. 2 points
  Ja - met de sneltoetsen zoals in al mijn treinen, en ja dan zie je de bestemming ook op deze scherm
 30. 2 points
  De Overweg in de Selterskampweg Na een aantal dagen kloten heb ik de overweg in de Selterskampweg eindelijk naar mijn zin. Overwegen heb ik altijd mysterieus gevonden. En vooral de AKI. Dat witte licht. Deze AKI installaties zijn dan ook veelvuldig aanwezig op mijn route. Het fascineert me en ik geef toe dat ik soms minuten lang alleen maar naar dat knipperende witte licht zit te kijken achter mijn monitor. Het is iets van de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, toen Sikkenbaas nog een Sikkenbaasje was. Het was de overweg in de Ginkelseweg tussen Ede-Wageningen en Wolfheze. Zie de foto uit eigen archief en let op het SA sein. Mijn ouders stonden daar vlakbij op de camping, en elke zomer was ik vaak te vinden aan deze overweg. Mijn dank gaat uit naar Coha.nl dat die gasten de AKI voor TS hebben gebouwd! Het digitale bestaan van de AKI heeft me eigenlijk de TS hobby doen ontdekken. De onderstaande screenshots geven het uiteindelijke resultaat van een aantal avonden rommelen. Nu is het klaar. Op naar het volgende mini projectje op mijn route: De kruising met de Rijksweg...
 31. 2 points
  Postte ik gisteren nog een screenshot met een overwegwachterswoning, vandaag is ie weer pleite. Het klopte niet. Niet dat ik Frison zijn creatie niet mooi vond, maar ik vond de compositie niet geheel naar mijn zin. Een groot gedeelte van de avond besteed aan de natuuâh (Haags voor natuur), of beter gezegd de vegetatie. Naast het spoor staat 3D vegetatie voor de schaduwen, en slim opgesteld de 2D vegetatie om de compositie kloppend te maken. Schilderen met assets noem ik dat. Het zodanig bouwen dat de GPU niet erg op zijn kloten krijgt, zodat de rit zonder schokken verloopt. Lukt aardig, maar soms moet ik concessies doen om het spel gangbaar te houden. Onderstaat het resultaat van een aantal uur met de hobby te zijn bezig geweest.
 32. 2 points
 33. 2 points
 34. 2 points
  Wat een klus was deze overweg zeg! Ik heb nog steeds de stille hoop een van de virtuele modelbouwers de Plan U, en de Plan X uitbrengen. Dat zal het plaatje helemaal compleet maken!
 35. 2 points
 36. 2 points
  Dezelfde overweg, andere positie rond 21:05...
 37. 2 points
  Vandaag bouw en testdag. Omdat de BR643 in tegenstelling met de DM90 een heldere voorruit heeft, was dit model vanavond het haasje. Zie hier de rit tussen Station Hoogervorst en Station Haandriksveld.
 38. 2 points
  Een super leuke route wat op een mooie manier is gemaakt. Ga zo verder
 39. 2 points
  De DM90 van Chris en de Coha.nl Bus van Frits in het avondzonnetje. Beide mooie modellen!
 40. 2 points

  Version 1.7

  1,457 downloads

  This newest version of the IJssellijn offers you the possibility to drive more than 100 realistically modeled kilometers between Zwolle and Wijchen. You have plenty of possibilities on this route: Sprinter, Intercity, cargo services and more. Before driving this route, please consult the included manual. Scenarios (including manual) are included separately in the download. Features: 100+ kilometers long 19 Stations Manual in English & Dutch New download links in the "Requirements" tab Installation: Install the included .rwp file with "Utilities.exe" "Clear Cache" or use Train Simulator Blueprint removal tool"
 41. 2 points

  Version 1.0.0

  60 downloads

  Rail 21 Sporen naar een nieuwe eeuw. It is 2016. The government has reversed the privatization and privatization of the NS. There is again one national NV Nederlandse Spoorwegen under the direction of the Ministry of Transport, with the exception of freight transport. NS is still making some adjustments due to the current infrastructure; Rail 21 and the corresponding 3-train system. IC / EC, IR-Snelnet and AggloRegio. And takes a share in Thalys and Eurostar and, as yet, enters into the PBKA agreement with DB, SNCF and NMBS. In this scenario, on a warm summer day from the 2nd half-hour pattern, you will ride the IR Express train from Emmen to The Hague CS. This IR Express train runs via Zwolle, Amersfoort, Amsterdam CS, Schiphol and Leiden. On the way you only stop at the stations: Coevorderen, Hardenberg, Zwolle, Harderwijk, Amersfoort, Hilversum, Amsterdam CS, Schiphol, Nieuw Vennep, Leiden, The Hague Laan van NOI and The Hague CS. In the third part you will drive from Zwolle to Harderwijk on the Noord Oost Nederland Route
 42. 2 points
 43. 2 points
  Zeer mooie update! Complimenten. Ook voor Frison! Heule mooie route, ga zo door!
 44. 2 points
 45. 2 points
 46. 2 points
  Het Herstel van Het Achterland. Niets geeft meer voldoening dan het herstellen van je eigen fouten, en net zolang aan je route blijven kloten totdat naar je zin is. En af en toe doe ik maar wat. Ik heb immers ook niet alle kennis in huis. Assentellers? ERTMS? ATB-NG? Het zal je als lezer misschien raar in de oren klinken dat ik helemaal niet zo spoortechnisch ben onderlegd. Ik stam nog uit de tijd dat er nog veel relaisschakelingen werden gebruikt bij het Spoor. En ik bouw mijn route met de spoorkennis die ik heb. Die spoorkennis stamt uit de jaren 80 van de vorige eeuw en is dus aardig gedateerd. Om die spoorkennis een beetje bij te spijkeren moet ik veel van foto's, video, boeken en documenten hebben. Door persoonlijke omstandigheden is de modernisering van het spoor een beetje aan me voorbij gegaan. Van de periode na de privatisering van het spoor weet ik bitter weinig en de laatste keer dat ik in een reguliere trein gezeten was in 1997 toen ik met de 'Benelux' naar Antwerpen reisde. Bij het herstellen, aanpassen en uitbreiden van mijn route loop ik dus vaak tegen spoortechnische, maar ook Train Simulator eigen vragen aan. Je moet dus niet vreemd opkijken als ik op het Forum wellicht voor de hand liggende vragen stel. Onderstaand nog twee screenshots met aangepaste vegetatie en een op maat gezette overweg.
 47. 2 points
 48. 2 points
  Nieuw perron op Station Hoogervorst en Station Haandriksveld met een DM'90 in het volledige virtuele kunstlicht.
 49. 2 points
  De geluiden die een trein maakt komen uit DAV files. Te vinden in de Audio map. Deze DAV files maak je d.m.v. de Blueprint editor die WAV files kan converteren naar DAV Hier onder en voorbeeld van de tyfoon DAV file van een 2200 De geluiden zijn weer onder gebracht in een proxibin bestand Deze proxy wordt gebruikt in de Soundblueprint Als laatste word deze blueprint gebruikt in de Engine blueprint. Zo kan je dus nazoeken welk geluid waarvoor gebruikt wordt. Om een Sound MOD te maken moet je dus eerst de DAV files omzetten naar WAV. ===================== davdecoder.rar ===================== Die kan je dan afspelen en bekijken hoe het er uitziet en hoe lang het is. Als referentie! Dit kan met het freeware programma Audacity Met dit programma kan het muziekbestand bekijken knippen, plakken en weer opslaan (11.025 Hz, 16 bit, stereo) Je vervangend geluid kan je hier dan op aanpassen indien nodig. Heb je een goed vervangend geluid dan kan je die omzetten met de Blueprint editor Hier een voorbeeld in de blueprint editor. Je files moet je zetten in deze map . Anders vind de Blueprint edior ze niet!! De nieuw gemaakte DAV file hernoem je naar de origineel gebruikte naam van de oude DAV fiie en je overschrijft de oude DAV file hiermee. (Maak altijd een backup van de orginele CT audiomap!!!) En testen maar.. LET OP>>>>>>>>>>>>>>> AANPASSEN VAN CT ASSTES IS ALLEEN VOOR EIGEN GEBRUIK Wil je dit uitbrengen dan moet je eerst op voorhand toestemming vragen aan ChrisTrains...
 50. 2 points
  Vandaag de Klmos van Christrains aangeschaft, en dat was niet voor niets. Die Klmos roept een jeugdherinnering van ongeveer 40 jaar geleden terug. We schrijven de periode 1978 - 1987. Als kind ging ik zomers met mijn ouders mee naar de camping in Bennekom om daar de vakantie door te brengen. Het verblijf daar vond ik leuk, maar de reis er naar toe vond ik nog leuker. Een reis, want dat was het. We woonden in Den Haag West, en aangezien Bennekom een afslag had aan de A12 gebruikte we die rijksweg ook om daar te komen. En om op die A12 te komen moest je de stad door. Dat duurde ongeveer drie kwartier. De wegeninfrastructuur was immers nog niet zo geavanceerd als nu. Via de Rijswijkseweg, het toenmalige knooppunt Ypenburg en de E8, nu de A4, kwam je op de A12 terecht. De omgeving zag er toen heel anders uit de nu. Het vliegveld Ypenburg was er nog en waar nu de wijken Ypenburg en Leidscheveen liggen stonden koeien te grazen in de wei. Zoals bekend lopen de spoorlijnen Den Haag - Utrecht en Utrecht - Arnhem over grote delen parallel met de A12. Als jongetje op de achterbank van de auto kon ik altijd gefascineerd kijken naar de voorbij razende treinen, maar vooral naar de spoorweginfrastructuur. De lijnen van de bovenleiding, de portalen, de seinen. Ik vond het prachtig. Even voor Gouda verdween de spoorlijn uit het beeld om net voor Bunnik weer te verschijnen. Na Bunnik zat je midden in de Utrechtse Heuvelrug en dan begon het vakantiegevoel echt te kriebelen. Een vast punt was de Zanderij in Maarn. De Zanderij werd door de Nederlandse Spoorwegen gebruikt om zand af te graven dat gebruikt werd bij de aanleg van diverse spoorlijnen in ons land. Ik zag een grote zandvlakte met sporen, platte goederenwagens en een klein rangeerlocomotiefje die ik later zeer goed zou leren kennen. Dat kleine rangeerlocomotiefje was een locomotor uit de serie 200 - 300. De Sik. Mijn vader maakte me altijd duidelijk dat we er waren. Elke keer als ik een stam Klmos voorbij zie komen moet ik even denken aan de Zanderij in Maarn. In TS heb ik een stammetje 'Klmossen' met Marc D zijn 2400 een slag laten rijden. Ik heb de stille hoop dat er Chris of iemand anders die handig is met het repainten Klmos in de vorige bruine uitvoering als NS Ks/Us kan maken. Of in ieder geval een versie met het NS logo op de zijkant. Zie onderstaande foto's. (Foto's zijn URL links. Bron: Albert Bas, Beneluxspoor.net)
 • Newsletter

  block_newsletter_signup
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy