Jump to content

[NL] Hoe installeer ik Krammerdijks Deltaland 2.1?


Description

In deze tutorial leg ik uit hoe je Krammerdijks Deltaland 2.1 installeert. An English version coming soon.

Er zijn veel vragen over het installeren van (Nederlandse) routes. In deze tutorial zal ik stap voor stap proberen uit te leggen hoe een route die je downloadt op SimTogether moet worden geïnstalleerd. Deze tutorial gaat ervan uit dat je de website van SimTogether in het Nederlands gebruikt. 

 

one.png 

Zorg ervoor dat je Train Simulator 2022 hebt geïnstalleerd. Als je Train Simulator 2022 nog niet hebt gekocht, dien je dit eerst te doen. Je kunt Train Simulator hier kopen. 

two.png

Zorg ervoor dat je het programma Winrar op je computer downloadt en installeert. Met dit programma kun je de bestanden op een makkelijke manier openen en uitpakken. Winrar is gratis. 

Download op de website het bestand "WinRAR 5.90 (32 bit) voor Windows (Nederlandse versie)" en volg de installatie-instructies. 
Als je Winrar al hebt geïnstalleerd, kun je deze stap uiteraard overslaan. 

three.png
In dit voorbeeld installeren we de route Krammerdijks Deltaland 2.1. Als je net start met Train Simulator, is dit een goede route om mee te beginnen. De route is fictief, maar één van de meest gedetailleerde Nederlandse routes voor Train Simulator. 

Ga naar de downloadpagina en druk rechts op "Download dit bestand". Je krijgt dan de keuze uit de volgende bestanden:

tutorial1.png

 

Download het bestand "st-ts-00905_Krammerdijks_Deltaland_v2_1.exe" en "NL Handleiding - Krammerdijks Delteland V2.1.pdf".

Om de installatie van de route te starten, dubbelklik je op het bestand "st-ts-00905_Krammerdijks_Deltaland_v2_1.exe" dat je zojuist naar je computer hebt gedownload. Afhankelijk van je instellingen, moet je Windows toestemming geven om de installatie te starten. Je ziet het volgende scherm:

 

tutorial2.png

 

Selecteer de Nederlandse versie en klik op "Volgende >" en doorloop de installatie-instructies totdat je bij het volgende scherm komt:

tutorial3.png

 

Controleer of de locatie waarop de computer de route installeert juist is. De locatie moet verwijzen naar je RailWorks map.
In principe herkent de computer de juiste locatie automatisch. 

Door nu op "Volgende >" te klikken wordt de route geïnstalleerd. Doorloop de installatie en de route is geïnstalleerd.

 

four.png

Je hebt nu de route geïnstalleerd, maar dan zijn we er nog niet. De route maakt namelijk gebruik van content die door andere gebruikers is gemaakt. Al deze content moet je apart installeren. Als je dit niet doet, zal de omgeving van de route kaal zijn of zelfs niet werken. 

Pak het bestand "NL Handleiding - Krammerdijks Delteland V2.1.pdf" erbij. Dit bestand heb je zojuist gedownload onder stap 3. 

Ga naar bladzijde 39 van de handleiding. Op deze bladzijde staat overzichtelijk weergegeven welke bestanden je dient te downloaden. Er is onderscheid tussen "Payware" en "Freeware". De Payware bestanden moet je apart aanschaffen. De Freeware bestanden kun je gratis downloaden en installeren. Er zijn relatief weinig betaalde uitbreidingen benodigd voor deze route. Daarom is deze route een goede route om mee te beginnen als je verzameling voor Train Simulator nog niet zo groot is. 

 

five.png Betaalde add-ons

Je hebt de volgende betaalde add-ons benodigd:

Munich-Augsburg Route Add-On
Koeblitzer Mountain Route 3 - 2020 versie
US Loco & Asset Pack
European Loco & Asset Pack (Tip: als je deze route koopt, wordt dit pakket automatisch meegeleverd. Deze route is goedkoper dan het pakket zelf. Kortom, meer voor minder). 

De totale waarde van bovenstaande pakketten is ongeveer € 70,-. 

 

six.png Gratis add-ons downloaden

Verreweg de meeste add-ons zijn gratis te downloaden. De add-ons bevinden zich verspreid over een aantal websites. 
Voor een goede werking van de Krammerdijks Delteland route, moeten alle downloads die beschreven staan op de volgende link worden gedownload en geïnstalleerd:  https://dutchsims.nl/Krammerdijks_Deltaland

 

seven.png Installeren van de gratis add-ons

De bestanden die je moet downloaden, zijn vaak te onderscheiden in twee categorieën. Het betreft óf een .exe bestand óf een .rwp bestand. Elk bestand dien je op een eigen manier te installeren:

.exe bestand: Dit werkt op exact dezelfde wijze zoals je deze route hebt geïnstalleerd. Je hoeft alleen maar dubbel te klikken op het installatiebestand en te controleren of de juiste locatie is geselecteerd waar het betreffende bestand wordt geïnstalleerd. 

.rwp bestand: Ook deze bestanden zijn eenvoudig te installeren, maar vereisen een net iets andere installatie dan het .exe bestand. Als voorbeeld gebruiken we deze download, die onder andere benodigd is voor de Krammerdijks Deltaland route.

Download het bestand naar je computer en ga naar de locatie waar de computer het bestand naartoe heeft gedownload. Druk met je rechtermuisknop op het bestand en pak de bestanden uit. Ik gebruik zelf de Engelse versie, dus op onderstaande afbeelding zie je "Extract Here". In het Nederlands is dit "Uitpakken". 

tutorial5.png

 

Je hebt nu drie bestanden:

 

tutorial6.png
Ga nu naar je Railworks map. Je vindt deze meestal op de volgende locatie: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\RailWorks
De locatie van je Railworks map is echter afhankelijk van de schijf waarop je deze hebt geïnstalleerd. 

Zoek in je Railworks map het bestandje "Utilities" op en dubbelklik op dit bestand om het te openen. 

tutorial7.png

Als je het bestandje hebt geopend, ga dan naar het derde tabblad (Package Manager") en klik op "Install". 

tutorial8.png

 

Installeer nu de .rwp bestanden die je zojuist hebt uitgepakt door ze op te zoeken in de map waar je ze hebt uitgepakt en te installeren:

tutorial9.png

 

Als je ze hebt geselecteerd druk je op "Openen". De .rwp bestanden worden nu automatisch in Train Simulator geïnstalleerd. 
Dus, kort samengevat: kijk goed of het een .exe of .rwp bestand is en pas de juiste installatiemethode doe. 

Installeer nu elk bestand dat in de handleiding genoemd staat in Train Simulator. 

eight.png

Als je alle bestanden hebt geïnstalleerd, kun je Train Simulator opstarten en de route spelen! Let er wel op dat de Nederlandse treinen apart moeten worden aangeschaft. Je vindt de Nederlandse treinen hier

Ik heb met deze tutorial zo goed als mogelijk geprobeerd uit te leggen hoe je Krammerdijks Deltaland 2.1 installeert. Als je feedback hebt, stuur me dan een PM. Wellicht kan ik de tutorial dan aanpassen, zodat het (nog) duidelijker wordt. Als je vragen over de installatie hebt, kun je die hier stellen. 

Veel plezier! 

 

Tutorial Videos

Optionally you can add videos from Youtube or Vimeo to your tutorial

 Share


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
This tutorial is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy