Jump to content

Seinhuissimulator / Signal Box Simulator 0.4.5

   (0 reviews)

1 Screenshot

With this new simulation program, you can take the role of the signaller of a railway station. The goal of the simulation is to ensure smooth running of the trains throughout your area of responsibility. You can do this by setting points and signals.

 

Note: this is not an add-on for a different simulator, but a separate, freeware program.

Note: this is a beta version (see below).

 

Requirements:

- Microsoft .Net Framework needs to be installed.

- A second monitor is useful to get an overview of bigger stations

- About 1.5 GB of RAM will be consumed by the sim. This is quite a lot, but hopefully it will be reduced in a later version ?

 

Installation:

Not necessary. Just unpack the Zip and play. In the Zip you can also find the manual.

 

Content:

In this simulation you have the choice between four stations:

- The relatively modern GRS NX interlocking system that is installed on Roermond station. A demonstration is available here: https://vimeo.com/433942880

- Another GRS NX interlocking system of Heerlen station.

- The pre-WW2 Siemens&Halske interlocking system that was installed on Kerkrade West station until 1988. A demonstration is available here:  https://vimeo.com/500904526

- Another S&H interlocking system of Wijlre station (both signal boxes).

All stations and their interlocking systems were recreated in the situation of the late 80s with great attention to detail.

The same applies for the provided timetables.

 

A detailed instruction manual is provided for the sim (however presently only in the Dutch language), as well as a separate manual for each station that shows the local specialties.

 

Beta version:

This is a beta version. The main goal is to test that everything works as it should. So if you encounter anything strange, I would really appreciate a comment below so it can be fixed.

To make the beta testing easier, this version does not simulate any technical failures or delays yet. So if something goes wrong, it's due to the sim and not due to a failure.

 

ENJOY!

 

 

Edited by Hoog Groen


What's New in Version 0.4.5   See changelog

Released

- Er is een handleiding toegevoegd voor station Wijlre

- Verbeterde afhankelijkheid krukjes in Post T Wijlre van de stand van de wissels

- Bij het starten van een simulatie wordt voortaan, naast de starttijd, nu ook opgeslagen welk station je het laatst geladen hebt. Bij de volgende keer dat je het programma start wordt dit station weer voorgesteld.

- Bug verholpen waar meerdere vrijgaven rangeren op hetzelfde spoor (bv. spoor 21 Heerlen) niet allemaal kunnen worden teruggenomen.

- Bug verholpen waar rijwegen vast blijven zitten na het voorbijrijden van de trein

- Bug verholpen waar het programma soms vastloopt bij het wisselen tussen vensters

Requirements:

- 64 bit operating system

- Microsoft .Net Framework needs to be installed.

- A second monitor is useful to get an overview of bigger stations

- About 1.5 GB of RAM will be consumed by the sim. This is quite a lot, but hopefully it will be reduced in a later version ?

Met deze gloednieuwe simulator kun je de rol van de treindienstleider overnemen! Het doel van de simulatie is om ervoor  te zorgen dat de treinen veilig en snel door jouw gebied kunnen rijden, door het stellen van wissels en seinen.

 

Let op: dit is geen add-on voor een andere simulator, maar een losstaand freeware stuk software.

Let op: dit is een betaversie (zie verder onderaan)

 

Vereisten:

- Microsoft .Net Framework moet je hebben geïnstalleerd

- Een tweede beeldscherm kan nuttig zijn om grotere stations beter te kunnen overzien

- Ongeveer 1.5 GB geheugen wordt door de sim gebruikt. Dat is best een hoop (voor een niet zo grafisch spelletje), dus hopelijk wordt dit in een latere versie minder ?

 

Installatie:

Niet nodig. Je hoeft alleen maar te unzippen en te spelen. In de zip vind je ook de gebruiksaanwijzingen.

 

Inhoud:

In deze simulatie heb je de keuze tussen vier stations die je kunt simuleren:

- De relatief moderne GRS NX-beveiliging die op station Roermond aangelegd is. Voor een demo, zie het volgende filmpje: https://vimeo.com/433942880

- Nog een NX-beveiliging van het station van Heerlen (met de op afstand bediende emplacementen van Kerkrade Centrum en Landgraaf)

- De vooroorlogse Siemens&Halske-beveiliging die op station Kerkrade West aanwezig was tot het jaar 1988. Voor een demo, zie het volgende filmpje:  https://vimeo.com/500904526

- De beide S&H-seinhuizen van station Wijlre.

Alle stations zijn, op basis van historische informatie (veelal van  https://klassiekebeveiliging.com/), zeer nauwkeurig en tot in het kleinste detail nagebouwd in de situatie van eind jaren '80.

Voor de meegeleverde dienstregeling gaat hetzelfde op.

 

Een uitgebreide gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd. Daarnaast heeft elk station nog een aparte handleiding waar de plaatselijke bijzonderheden langskomen.

 

Betaversie:

Dit is een betaversie. Het doel is nu voornamelijk om te controleren dat alles werkt zoals het zou moeten. Dus, als je iets vreemds tegenkomt, zou het superfijn zijn als je hieronder wat commentaar achterlaat zodat het hopelijk gerepareerd kan worden.

Om de beta wat beter te kunnen testen, heeft deze versie nog geen technische storingen of vertragingen. Dus, als er iets verkeerd gaat, is dat vanwege de simulator en niet door een gesimuleerde storing.

 

 

PLEZIER ERMEE!

 

  • Like 1
  • Thanks 6

User Feedback

Recommended Comments



4 uren geleden, Hoog Groen zei:

Bedankt voor je feedback!

 

Ik heb inderdaad wissel 87 als flankbeveiliging voor 79 ingebouwd, zie ik. Dat was al een tijdje geleden, meer om te testen met wissels in de flankbeveiliging. In het bedieningsvoorschrift op klassiekebeveiliging.com staat dit echter niet genoemd voor deze combinatie van wissels. Gevolg zou ook zijn dat je geen rijweg tussen Haelen naar sp 2 en sp 4b naar Haelen tegelijk kunt instellen. Ik denk dus dat dat inderdaad niet hoort. Ik zal het er met de volgende versie uithalen.

 

Ik ben het met je eens over het buitenaanzicht. Ik ben het venstersysteem al wat flexibeler en overzichtelijker aan het opzetten.

 

Geweldig, verder ziet de nieuwe simulatie er weer prachtig uit (wie weet in de toekomst eens iets van Amsterdam Centraal e.o., zou wel een mooie uitdaging zijn :P).

 

Nu ik toch bezig ben nog een paar andere dingen die mij opgevallen zijn, maar dan van de simulatie in Heerlen.

Ten eerste: ik vind persoonlijk de tekst en knoppen wel erg klein in het aanzicht (post T), er valt eigenlijk niks van te lezen, en dat terwijl ik het over maar liefst 2 1920x1080 beeldschermen heb staan (zie toegevoegd screenshot).

Verder merkte ik ook op bij het instellen van een rijweg vanuit spoor 21 (naar bijvoorbeeld Ha, Hz, Lg) en bij het veilig komen van het sein de goederentrein niet uit zichzelf vertrekt, maar dat ik hem handmatig een duwtje moet geven in het buitenaanzicht middels een groen vertrekbevel. Klopt dit? Op alle andere sporen vertrekken de treinen gewoon op het sein namelijk.

 

Ten slotte iets meer sim gerelateerd dan aan een specifieke simulatie: is het mogelijk een donker thema in te bouwen in de sim? Of dit nou handmatig te switchen is of met het systeemthema mee gaat is mij dan om het even. Maar van die felle witte schermen om 22:00 's avonds is niet altijd even prettig.

 

Alvast bedankt weer!

image.thumb.png.300fd62cba75af2266c209621b1b1823.png

Link to comment
Share on other sites

Zeker, een echt groot station gaat ook nog wel een keer komen (stay tuned). Ik doe nu wat kleinere stations om zoveel mogelijk verschillende bouwvormen en functies klaar te hebben. Heerhugowaard heeft bijvoorbeeld als nieuwe functies de alrelaisbeveiliging, VCVL en een bruggrendel. Als alle standaardfuncties eenmaal goed werken, worden grotere stations mogelijk.

 

De teksten op het tableau van Heerlen zijn inderdaad klein. Ik heb geprobeerd de grootte aan te houden die de teksten in het echt hadden. Als ik alle teksten 3x zo groot zou maken, zou het tableau er ook heel anders uitzien en moet ik zelf wat knoppen op andere plaatsen gaan zetten.

1786034840_grotetekst.thumb.png.7faa65fbc764d482aa3c892076181ea9.png

 

Andere opties waar ik nog aan denk zijn:

- vergrootglas dat je tijdelijk aan kunt zetten

- mouseover text, dus als je met je cursor op een knop blijft hangen, dat het nummer dan in beeld komt

- tekst in de statusbalk onderaan

 

Met die goederentrein: ja dat is zo gewenst op spoor 21 naar het oosten. De machinist van de goederentrein weet niet of sein 50 voor hem veilig is, of voor een rangeerbeweging vanaf GE via wissel 45. In de simulatie is daarom ingebouwd dat elke trein die eerst een wissel passeert voor het sein, apart vertrekbevel moet krijgen. Dat kan ook via de Telerail trouwens.

 

Donker thema vind ik ook een goed idee!

Link to comment
Share on other sites

Er is nog aardig wat ruimte onderaan in het tableau, misschien het iets naar onderen schuiven? Dan heb je ook weer meer ruimte om boven met wat dingen te schuiven etc. Voor mij is een tekst in de statusbalk onderaan niet handig, aangezien ik het over 3 beeldschermen uitsmeer zie ik de statusbalk niet meer, dit is hoe ik momenteel het heb ingericht:

 

Naamloos.thumb.png.eac633c7af6985fa10052e80bdb67e69.png

 

Ah, duidelijk, het sein staat inderdaad wat ver weg, dus als je het zo uitlegd begrijp ik de keuze. Dat van telerail wist ik niet, ik had via het buitenaanzicht het vertrekbevel gegeven, wat gelukkig wel prima werkte.

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy