Jump to content

Hoog Groen

Sailor
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Hoog Groen last won the day on August 28 2020

Hoog Groen had the most liked content!

Reputation

28 Good

About Hoog Groen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Zeker, een echt groot station gaat ook nog wel een keer komen (stay tuned). Ik doe nu wat kleinere stations om zoveel mogelijk verschillende bouwvormen en functies klaar te hebben. Heerhugowaard heeft bijvoorbeeld als nieuwe functies de alrelaisbeveiliging, VCVL en een bruggrendel. Als alle standaardfuncties eenmaal goed werken, worden grotere stations mogelijk. De teksten op het tableau van Heerlen zijn inderdaad klein. Ik heb geprobeerd de grootte aan te houden die de teksten in het echt hadden. Als ik alle teksten 3x zo groot zou maken, zou het tableau er ook heel anders uitzien en moet ik zelf wat knoppen op andere plaatsen gaan zetten. Andere opties waar ik nog aan denk zijn: - vergrootglas dat je tijdelijk aan kunt zetten - mouseover text, dus als je met je cursor op een knop blijft hangen, dat het nummer dan in beeld komt - tekst in de statusbalk onderaan Met die goederentrein: ja dat is zo gewenst op spoor 21 naar het oosten. De machinist van de goederentrein weet niet of sein 50 voor hem veilig is, of voor een rangeerbeweging vanaf GE via wissel 45. In de simulatie is daarom ingebouwd dat elke trein die eerst een wissel passeert voor het sein, apart vertrekbevel moet krijgen. Dat kan ook via de Telerail trouwens. Donker thema vind ik ook een goed idee!
  2. Bedankt voor je feedback! Ik heb inderdaad wissel 87 als flankbeveiliging voor 79 ingebouwd, zie ik. Dat was al een tijdje geleden, meer om te testen met wissels in de flankbeveiliging. In het bedieningsvoorschrift op klassiekebeveiliging.com staat dit echter niet genoemd voor deze combinatie van wissels. Gevolg zou ook zijn dat je geen rijweg tussen Haelen naar sp 2 en sp 4b naar Haelen tegelijk kunt instellen. Ik denk dus dat dat inderdaad niet hoort. Ik zal het er met de volgende versie uithalen. Ik ben het met je eens over het buitenaanzicht. Ik ben het venstersysteem al wat flexibeler en overzichtelijker aan het opzetten. Hierbij nog een screenshotje van een nieuwe simulatie in wording:
  3. Ik heb net een nieuwe versie geüpload waarin in elk geval de in de reacties genoemde bugs (hopelijk) zijn opgelost. In de volgende nieuwe versie komen dan wat grotere nieuwe features zoals vertragingen. Waarschijnlijk ook een nieuw seinhuis. Maar, dat duurt natuurlijk iets langer ?
  4. Heel mooi! Als deze bugs nu even alles zijn (dus wat jij noemde en Rudolph eerder) dan loopt het dus behoorlijk stabiel. Geen treinen meer die vastzitten in de buurgebieden in elk geval. Dat lijkt mij een mooie basis om de sim dan wat interessanter te gaan maken met bv. vertragingen. Om de makkelijke vraag eerst te beantwoorden: nee, er is geen bovenleiding op GE. De loc rijdt wel naar het stukje spoor achter wissel 45, maar alleen maar omdat hij een vrijgave mag nemen dus hij denkt "ik zal hier wel naartoe moeten". Daar aangekomen merkt de machinist dat hij niet naar 21 west kan daarvandaan en blijft hij staan. De moeilijke vraag ga ik even bekijken. Bedankt alvast voor de uitgebreide instructies.
  5. Mooi filmpje. Dat rode stipje op je snelheidsmeter mag je niet overheen hè ? Loksim3D is leuk om af en toe te spelen vind ik. Ze waren er vroeg bij met het toevoegen van die Duitse beveiligingssystemen. Loksim had dat al toen je in Train Simulator nog alleen maar een Alerter of een AWS-magneet gebruikt werden op Duitse lijnen (was even wennen destijds). Het aantal routes is niet zo groot (zeker niet veel langere routes) maar genoeg voor de afwisseling. Zelf speel ik nu meer Zusi 3 wat qua graphics vergelijkbaar is maar wat veel meer functies en routes heeft.
  6. Ik heb in elk geval iets gevonden: - als je een rijweg van sp5 naar sp23 instelt - en daarna een trein uit Nuth met lastgeving STS naar sp23 laat rijden - dan valt zoals verwacht sein 68 op sp5 terug op rood Maar, als je dan sp23 weer vrijmaakt en dan opnieuw een rijweg van sp5 naar sp23 instelt, dan komen na het vertrek van sp5 de wissels niet meer vrij, precies zoals in jouw save. Ik weet niet of het dezelfde oorzaak is als het probleem waar jij tegenaan liep. Maar dit is nu in elk geval opgelost. Die reset van de rijwegen komt dan ook nog, en een update van Wijlre + gebruiksaanwijzing en dan upload ik een nieuwe versie. Scherp opgemerkt over de CTA ook. ?
  7. Bedankt voor het delen! Jammer weer dat je tegen een bug aanliep. Uiteindelijk moet er misschien een manier komen om de beveiliging compleet te resetten. Maar nu zou zoiets als dit niet voor mogen komen. Op het echte tableau kon je het ook niet zo makkelijk resetten. Ik heb een tijd naar de savefile gekeken maar ik kan niet met zekerheid zeggen wat er nu precies mis is gegaan. Ik ben het zelf ook nog niet kunnen reproduceren. Lastige bug dus. Wat misschien gebeurd zou kunnen zijn is dat de wissels op de een of andere manier dubbel vergrendeld waren door snel te dubbelklikken op één van de knoppen. Daar zal ik voor de zekerheid wat beveiliging voor inbouwen.
  8. Bedankt voor de tip, die had ik gemist. Ik heb het doorgelezen en in grote lijnen klopt de sim wel maar toch zijn er wat verschillen die ik ga oplossen: - wissel 7 in normaalstand rechtsaf, i.p.v. links in de simulatie - lampje 'spermagneet' in post T brandt pas als de knop wordt ingedrukt, i.p.v. als de overweg dicht is in de simulatie In het BVS wordt niet alleen over een overweg, maar ook over een overpad gesproken. Dat lost misschien ook gelijk een andere vraag op die ik zelf had: 4 overwegbomen leek mij al wat veel voor een weg van het formaat van de Elkenraderweg. Het zou kunnen dat de rechter twee knoppen op het overwegtoestel de bomen van het overpad aansturen...
  9. Dat klopt, de handleiding voor Wijlre heb ik helaas nog niet geschreven. Wijlre is op zich zonder veel bijzonderheden beveiligd - behalve dan de aansluiting op het automatisch blokstelsel waar je jezelf moet vrijmaken, maar dat zat ook in Kerkrade West. Maar een handleiding zou natuurlijk mooi zijn. In het echt zag ik op klassiekebeveiliging.com dat er in Wijlre 'spiekbriefjes' op de opschriftplaatjes stonden, bv. hier de handels die vereist zijn. Helaas zijn de kleuren niet herkenbaar op de foto (zwart = handel beneden, rood (of hier oranje?) = handel boven). Wat misschien niet direct inzichtelijk is, is dat bij "v. Spv op sp. II" post T, zoals je op het plaatje hierboven ziet, de doorschietweg rechtsaf moet vastleggen. Dus wissel 7, 8 en 9B afbuigend. Althans, dit is wat ik opmaakte uit deze foto (ik heb het BVS ook niet) en het is de enige logische doorschietweg voor doorrijdende bewegingen. Die spiekbriefjes moet ik ook een keer toevoegen omdat dat het bedienen wat makkelijker zou maken. Maar dan wordt de tekst weer erg klein op de plaatjes. Een soort loep, of klikken op een plaatje om het te vergroten, zou ook handig zijn. Savefile mailen: ja graag Laatst geopende post opslaan: ja, goed idee en niet moeilijk te implementeren. Komt in de volgende versie mee.
  10. Het weer deze pinksteren was ideaal om even de nieuwe versie klaar voor release te maken, dus ik heb hem zojuist kunnen uploaden. ? Meest in het oog springende verandering is de toevoeging van Heerlen en Wijlre. Maar ook onder de motorkap is er genoeg verbeterd. Al met al zie ik beta-tests op alle stations dus graag tegemoet ? Ik heb zelf al wel gezien dat er af en toe wat mis gaat in het buitenaanzicht. Vooral bij de overgang van station naar vrije baan ziet het er vaak vreemd uit. Dat vond ik niet zo erg dat ik de nieuwe versie niet kon delen. Ook moet ik de rijtijden in Heerlen een keer wat fijner afstellen (of liever gezegd hoe snel de treinen optrekken, vertrekken en remmen), want nu merk ik dat de dienstregeling moeilijk te halen is. Ook heb ik redelijk kort voor de release vanwege een technisch probleempje de applicatie moeten omzetten van 32 naar 64 bits. Deze versie doet het dus niet op een 32 bits OS meer. Op zich zou het op termijn wel weer naar 32 bits kunnen maar het duurt denk ik nog wel even voordat ik het probleem heb opgelost waarom het naar 64 bits moest. Veel plezier ermee!
  11. Ik ben echt totaal vergeten hoe de structuur was van MSTS... Ik heb nog wel de volgende map gearchiveerd staan, maar is dit wat je zoekt of is dit die update die je juist al had?
  12. Bedankt voor je reactie! Heerlen is nog niet helemaal klaar maar wel bijna. Het tableau werkt helemaal en de dienstregeling van de treinstellen is ook af. Alleen met de getrokken treinen ben ik nog bezig. Maar als dat eenmaal af is is het ook echt een drukke simulatie met zowat de hele dag door rangeerbewegingen met losse rijtuigen. Ik denk dat je hem ergens in mei kunt downloaden, en daar zit Wijlre dan ook in.
  13. Zou je wat informatie kunnen geven over besturingssysteem en is het 32 of 64 bit? Staat er nog meer informatie in de foutmelding?
  14. OK jammer, ik weet dan helaas niet waar het aan kan liggen. Als ik op de foutmelding zoek kan het van alles zijn. Ik heb zelf ook geen harde schijf game laptop liggen dus ik kan het zelf niet proberen.
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy