Jump to content

Hoog Groen

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hoog Groen last won the day on August 28

Hoog Groen had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leuk dat je aan het testen bent! Ik had in de comments bij de download iets geschreven over de commando's. Het is inderdaad de bedoeling dat je Enter druk na het invullen van het commando. Als het commando niet herkend wordt, blijft het commando gewoon staan en gebeurt er niets als je op Enter drukt.
 2. Ah OK, ik begrijp wat je bedoelt. Eerst even wat er moet gebeuren. Als je de simulatie een kwartier eerder begint, dan zie je op spoor 7 wat grindwagens staan die uit Linne afkomstig zijn. Om 12:54 komt dan trein 59925 aan uit Sittard, bestaande uit loc + grindwagens. Het is dan de bedoeling dat de loc ontkoppelt, naar spoor 7 gaat, daar koppelt met de wagens, en dan terugrijdt naar spoor 5. Alle grindwagens vertrekken dan als één trein (59925) naar Eindhoven. In de dienstregeling is dat weergegeven als 'loc>sp7 +wgs >sp5'. Als je de simulatie vanaf 12:45 laat lopen, zal de loc de voorgeprogrammeerde opdrachten volgen en uit zichzelf ontkoppelen en daarna bellen om te mogen rangeren naar spoor 7-noord en daarna weer bellen voor de beweging terug naar 5-noord. Maar als je de simulatie om 12:55 of later begint, dan is de trein al aangekomen. De simulatie doet niet aan 'half-afgemaakte rangeeropdrachten'. Dat zou te moeilijk zijn. Daarom zal de rangeerbeweging al zijn afgerond als je om 12:55 of later begint. Dan staat de trein 59925 dus, inclusief de wagens van spoor 7, al op spoor 5 klaar. Deze situatie lijkt dus goed te gaan in de bèta. Als je zelf een trein wilt splitsen, dan moet je eerst de trein de opdrachten laten vergeten. Let op: hiermee kun je er mogelijk voor zorgen dat andere treinen hun opdrachten niet meer kunnen uitvoeren. De dienstregeling kan hiermee wat in de soep lopen. In de normale dienstuitvoering zou dit niet nodig moeten zijn. Maar dit kan met deze knop: Daarna kun je deze trein splitsen met de knop 'Splits': Met de pijltjes links en rechts kun je dan aangeven waar de trein gesplitst moet worden.
 3. Kun je een datum en tijd noemen, dan zal ik kijken wat er precies moet gebeuren
 4. Wil je een splitsing doen die al in de dienstregeling staat, of zelf een trein splitsen waarvoor dat niet is voorzien?
 5. Waarschijnlijk wel. Het plan is dat iedereen straks ook zelf een dienstregeling kan maken. Maar nu is het eerste doel om de simulatie zelf te testen.
 6. Een hele kleine aanvulling op de beschrijving: volgens mij maakte trein 6244 in 1987 geen kop in Heerlen, want hij is ingelegd via Kerkrade Centrum.
 7. Ik zal de CTA even kort uitleggen, hopelijk kom je hiermee verder. Je kunt de CTAs op twee manieren bedienen: 1 zelf een code ingeven, of 2 een trein activeren uit de lijst rechts. 1 Zelf een code ingeven doe je door (spoornummer)(spatie)(getal van 14 of 18 cijfers naar gelang de grootte van de CTA) Bijvoorbeeld: 1 01020304050607 Dit stelt op de eerste flap index 1, op de tweede flap index 2, enz. Ruststand is 0 en die is leeg voor elke flap. Elke flap heeft ongeveer 60 mogelijkheden. Je kunt een groepje van 2 cijfers vervangen door een sterretje als je die niet wilt aanpassen door dit commando, bv. 1 ***12*** vervangt alleen de vierde flap. Er zijn ook enkele shortcuts: 1 0: leegmaken 1 ni: niet instappen 1 nitr: trein wordt gereinigd 1 lo: let op de omroep 2 Het makkelijkst is om de voorgeprogrammeerde codes van de lijst rechts te gebruiken. Er zijn 4 commando's: A activeren: zet trein op CTA D deactiveren: haal trein van CTA maar houd in de lijst H herstellen: verwijderde trein terughalen V verwijderen: verwijder van lijst (en haal van CTA indien ingesteld) W wijzigen: stel vertraging in of wijzig vertrekspoor Als je treinnummer 1234 hebt, kun je dus: A1234 D1234 V1234 H1234 Om spoor te wijzigen: W1234S2 Om vertraging aan te geven: W1234V5 Let op: als je een trein wilt activeren op een spoor waar al een andere trein is geactiveerd, of spoorwijzigen naar zo'n spoor, dan moet je aangeven of de vorige trein verwijderd of gedeactiveerd moet worden. Stel trein 1234 moet op spoor 2 geactiveerd worden, en daar wordt nog een andere trein aangegeven, dan moet je ingeven: AV1234 (andere trein wordt uit de lijst verwijderd) AD1234 (andere trein blijft in de lijst) En idem voor WV, WD En o ja, dit is zoals ik denk dat ik het gebouwd heb, maar mocht het niet, of anders werken dan hoor ik het ook graag, daar is het ook een bèta voor Wat de handleiding betreft, daar heb je gelijk in. Komende tijd ga ik wat schrijven. Voor nu heb ik een kleine readme toegevoegd aan de beschrijving.
 8. Version 1.0.0

  136 downloads

  Realistic simulation of the NX control panel as it was in use in Roermond station in the late 1980s. This is a beta version.
 9. Bij die link www97, zie ik rechts een rood knopje 'download now' met een pijltje ernaast. Je moet wel een hoop vervelende advertenties ontwijken die ook een knop 'download' hebben, zie ik. Ik heb gekeken of ik hem hier op simtogether kon uploaden, maar dat leek alleen voor addons te zijn dus ik wist niet of dat de bedoeling was.
 10. Hoi, Ja, gratis hosting dus dat blijkt na een tijdje weer te verlopen.. deze link doet het als het goed is https://www97.zippyshare.com/v/znpYdepl/file.html
 11. De eerste beta is nu hier te downloaden: https://www32.zippyshare.com/v/nRiPEHWS/file.html Let op: Microsoft .Net Framework is nodig om te kunnen spelen. Als je dat nog niet hebt kun je het hier downloaden: https://dotnet.microsoft.com/download/dotnet-framework
 12. Dit spel is gratis en bevat geen SNG, dus ik denk dat je in een ander forum verder naar boven beter geholpen wordt
 13. Hoi, In dit draadje wil ik een nieuwe simulatie van treindienstleiding laten zien die ik heb gebouwd. De simulatie is nog niet beschikbaar (moet er nog een paar dingen voor regelen) maar ik kan wel wat dingen delen. Ik verwacht dat ik die eerste betaversie voor het eind van de zomer kan delen. Achtergrond Ik speelde al een tijdje met het idee om een nieuwe trdl-simulatie te ontwikkelen. Er zijn natuurlijk al een paar mooie simulaties gemaakt van Nederlandse seinhuizen, maar ik miste daar toch wat functies in. Daarom ben ik zelf begonnen om een nieuwe simulatie te maken. Voorbeeld Het voorbeeld van deze betaversie is het NX-tableau dat van 1965 tot 1998 in dienst was op station Roermond. Deze versie speelt eind jaren '80. Dat heeft eigenlijk twee redenen: het feit dat je dan nog met een NX-tableau kan werken (i.p.v. computerschermen zoals nu) en dat de treindienst iets intensiever was dan nu, vooral het rangeerwerk. Helemaal onderaan deze pagina staan wat foto's van het voorbeeld: https://www.klassiekebeveiliging.com/seinhuizenRm.htm De reizigersdienst is op basis van het spoorboekje '87/'88, en de andere treinen zijn gebaseerd op informatie uit de hele jaren '80. Al met al is een leuke dienstregeling ontstaan met genoeg te doen op Roermond. Roermond is het eerste station, maar na het testen komen er waarschijnlijk nog meer posten. Beelden Ik heb een screenshot en een filmpje van de simulatie gemaakt. In dit filmpje zie je de simulatie in actie: Ik hoop dat er wat mensen zijn die aan de betatest mee willen doen. De beta is af en zou helemaal moeten werken. Er zitten alleen geen storingen en vertragingen in, om het makkelijker te maken om te testen of de simulatie zelf goed werkt. Het wordt zeer waarschijnlijk gewoon een open beta die iedereen kan downloaden. Als er al vragen of opmerkingen zijn, laat maar weten!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy