Jump to content
Heb jij jouw screenshot al ingezonden in de Screenshot van de Maand? I Have you already submitted your screenshot in the Screenshot of the Month competition? ×

Het gebruik van freeware objecten: dit moet je weten


Recommended Posts

Beste mede hobbyisten,

 

Elke dag weer zijn er vele objectenmakers bezig om onze hobby te verrijken. Die doen dat geheel kosteloos en voor ieders plezier. Er is soms wat verwarring over wat er wel en niet mag. Vandaar dit bericht. 

 

Voor het gebruik van gratis te downloaden objecten gelden namelijk wel een paar regels. Elke auteur bepaalt zijn eigen regels rondom het gebruik na de release, maar het volgende bericht kun je beschouwen als een algemene stelregel. Het is opgesteld door diverse toonaangevende objectenbouwers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. We vragen je daarom om de volgende regels na te leven bij het downloaden van objecten. 

 

In de basis geldt dat je een object alleen mag gebruiken voor eigen gebruik. Het is dus niet de bedoeling om een object zonder toestemming uit te geven bij een free- of payware route. Onthoud dat op het gebruik van freeware objecten ook auteursrecht zit. Door gratis objecten te downloaden, rekenen we erop dat je de copyright respecteert. 

 

In het verlengde hiervan, is het gebruik van gratis objecten in payware routes extra gevoelig. Logisch ook; iemand steekt veel tijd in een object en vervolgens verdient iemand anders daar geld aan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wees je hiervan bewust. Ook wanneer je screenshots deelt en vervolgens pretendeert de route als payware uit te geven. 

 

Als korte samenvatting, kun je de volgende stelregels hanteren bij freeware assets: 

 

  • De download is alleen voor eigen gebruik en mag niet verspreid worden, tenzij de auteur hier toestemming voor geeft. Check altijd goed de handleiding hiervoor. 
  • De download mag niet worden aangepast/gerepaint en/of in onderdelen veranderd zonder toestemming van de auteur.
  • De textures die zijn gebruikt om een object te maken mag je niet verder verspreiden, in welke zin dan ook, zonder toestemming vooraf.
  • Het wordt niet gewaardeerd als je screenshots toont van gratis objecten en pretendeert de route als payware te willen uitgeven

 

We horen wel eens dat het downloaden van objecten veel tijd kost. Train Simulator is een hobby. En net als andere hobby’s kost een hobby tijd. Het kost tijd om de hobby onder de knie te krijgen, maar ook om de prachtige uitbreidingen werkend in het spel te krijgen. Als je hier niet voor open staat, kun je eventueel TrainSim World overwegen. Je kunt natuurlijk altijd om hulp vragen op één van de forums. Er zijn daarnaast vele handleidingen en filmpjes die je kunt volgen! We helpen je graag! 

 

Laten we met zijn allen de auteursrechten respecteren en het waarderen dat er omvangrijke objectpakketten gratis beschikbaar worden gesteld. Een blijk dat niet alles geld hoeft te kosten in deze wereld. 

 

Voor elkaar, door elkaar! 

 

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • etienne123 changed the title to Het gebruik van freeware objecten: dit moet je weten
  • etienne123 pinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy