Jump to content

De nieuwe generatie (2020)


Jim van Discord

De maatschappij staat ondertussen niet stil, en dat heeft z'n gevolgen. Vanaf 2009 rijden er al lichte sprinter-treinen met een speciaal lage instap voor drempelvrij reizen. Dat was toen een vooruitstrevende feature maar enkele jaren later steeds normaler aan het worden. Vanaf 2020 gaan de Railhopper-2's en de DDM-dubbeldekkers uit dienst, en de Railhopper-3's die een grote revisie krijgen houden hun hoge vloer gewoon. Dankzij nieuwe wetgeving moeten de spoorwegen in de jaren '20 op iedere verbinding minstens één trein per uur aanbieden die toegankelijk is voor minder-validen. Zo worden er nieuwe treinen ontwikkeld, die simpelweg Sneltrein Nieuwe Generatie (SNG) gaan heten. De sneltrein is nog altijd hetzelfde concept gebleven: voor een reis van regio naar regio, via stad of land, met een minimaal aantal overstappen.

 

Deze SNG's, soms ook IRNG's genoemd, krijgen een vernieuwde vormgeving met andere grafische elementen in dezelfde vertrouwde huiskleuren. Samen met de vernieuwde Railhopper-3's vormen zij vanaf begin jaren '20 de nieuwe sneltrein. Van deze oudere stellen uit de jaren '90 is inmiddels bekend dat ze rond zullen rijden met een gigantisch wit spoor-embleem op de zijkant. De ambitie van die opvallende nieuwe vormgeving is om de knalgele trein nog meer erkenning te geven in het midlandse straatbeeld en/of landschap. De nationale spoorweg is 1 betrouwbaar, continu innoverend product en de midlanders hoeven dat vooral niet te vergeten.

  • Like 1

From the album:

TF2 Midlandse Lijn

· 92 images
  • 92 images
  • 3 comments
  • 7 image comments

Photo Information


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy