Jump to content

Nijberg (2021)



het moest tot 2021 duren maar, het is zover. de ICE rijdt naar Helde! 1 keer per uur rijden de snelle ICE7 stellen van het spoor op het snelle traject Reidham Centraal - Midlandstad Centraal - (Malburgen / Nijberg) - Helde Centraal, in aanvulling op de klassieke intercity's serie 3000. Deze reden al sinds de dienstregeling van 1988 met een verhoogd tempo van 160km/u. Deze IC's rijden met ICM op het traject Deil HS - Reidham Centraal non-stop en maken daar kop richting Midlandstad/Helde, tweemaal uurlijks. om het uur rijdt een van deze nieuwe ICE's mee op dit traject, waardoor de vierde stad van het land sinds kort ook aansluiting heeft op het landelijke ICE-net. 

 

ondertussen zijn de werkzaamheden op het nieuwe HSL3-traject hervat waardoor er mogelijk eind 2024 al verkeer gaat zijn op deze nieuwe, snelle lijn. Wegens economische omstandigheden is ervoor gekozen deze lijn uit te voeren in reguliere spanning met een maximale snelheid van 200km/u. wel is de ligging van het spoor ontworpen op 250km/u en is het vooralsnog onwaarschijnlijk dat de IC3000 er regelmatig gebruik van zal maken. medio 2022 begint de grootschalige inzet van ICNG's en is het mogelijk dat deze de ICE7's alweer gaan vervangen. 


From the album:

TF2 Midlandse Lijn

· 92 images
  • 92 images
  • 3 comments
  • 7 image comments

Photo Information


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy