Jump to content
SimTogether wenst het Nederlands elftal veel succes op het Europees Kampioenschap 2024! I SimTogether wishes the Dutch team the best of luck at the European Championship 2024! ×

Nieuwe station Joosterhout (2005)


Jim van Discord

Met de sluiting van het oude station te Joosterhout opent een dikke kilometer verder eind 2005 het veel grotere nieuwe station. Ondanks de afstand tot het centrum is zowel de vraag als het aanbod flink gestegen, waardoor het aantal reizigers vrijwel direct is verdubbeld. Joosterhout heeft namelijk voor het eerst een volwaardige eigen busdienst gekregen.

Ook is de doorgaande lijn vanuit 's-Gravenbosch richting Lokeren/Born/België eindelijk deel van het station. Met maar liefst 5 perronsporen meer dan het oude station, waarvan 4 kopsporen, is er nu een enorme toename in capaciteit voor kerende treinen. 

 

Details: de spoorwegen zijn sinds een aantal jaar bezig om alle stations en perrons te voorzien van nieuwe bebording en meubilair. Ook worden de welbekende vertrekborden geleidelijk vervangen door digitale schermen. De nieuwe busdienst in Joosterhout rijdt met fraaie nieuwe VDL-bussen (type Ambassador).

  • Like 1

From the album:

TF2 Midlandse Lijn

· 101 images
  • 101 images
  • 3 comments
  • 7 image comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy