Jump to content
Heb jij jouw screenshot al ingezonden in de Screenshot van de Maand? I Have you already submitted your screenshot in the Screenshot of the Month competition? ×

Tips TS2022 op steam


Sjef61

Recommended Posts

  • 1 month later...

Het probleem


De fout Geheugen vol kan een grote impact hebben op uw plezier in Train Simulator.

 

D5414E9ADCBEE3BD96A4238A77A44D025369AD16

 


Kijk er naar! Het is misschien wel de meest gehate boodschap ooit om de schermen van mensen die het programma gebruiken te ontheiligen. Ik heb een "verboden" symbool toegevoegd om mijn afschuw en vastberadenheid uit te drukken om het uit te roeien. Gelukkig zie ik het tegenwoordig nog maar zelden en is het een zeldzaamheid geworden.

Deze gids is geschreven om je te helpen het voor altijd te verbannen.

 

De meerdelige oplossing


De fout geheugen vol kan op verschillende manieren worden aangepakt en ze kunnen allemaal samenwerken om te voorkomen dat de fout optreedt.
1. Uw speciale videokaart inschakelen

2. Hardware-versnelde GPU-planning

3. Het Windows-wisselbestand aanpassen

4, Het wisselbestand automatisch wissen bij afsluiten.

5. De cache wissen

6. De integriteit van gamebestanden verifiëren

7. Windows-spelmodus uitschakelen

Corrupte werkplaatsscenario's repareren

Vergeet niet dat het draaien van bepaalde andere programma's op de achtergrond (bijvoorbeeld een geheugenverslindende webbrowser zoals Chrome) soms een negatief effect kan hebben, dus het is verstandiger om ze te sluiten voordat je het spel start.
 

Vergeet niet dat het draaien van bepaalde andere programma's op de achtergrond (bijvoorbeeld een geheugenverslindende webbrowser zoals Chrome) soms een negatief effect kan hebben, dus het is verstandiger om ze te sluiten voordat je het spel start.

 

Schakel uw speciale grafische kaart in


Zorg ervoor dat je videokaart zo is geconfigureerd dat de game deze gebruikt in plaats van de geïntegreerde grafische kaart van de CPU. Anders maakt je game geen gebruik van het geheugen van je videokaart.

Hier is hoe. Kies in de Windows-instellingen (misschien anders of zelfs niet van toepassing op eerdere versies van Windows dan Windows 11), Systeem > Beeldscherm > Afbeeldingen en u zou het volgende dialoogvenster moeten zien. Typ RailWorks in het zoekvak en je zou de 32-bits en 64-bits versies van het spel moeten zien.

392837CBFD0B93822426F428E9949C9974821D31

 

Klik op degene die u wilt controleren, kies opties en selecteer vervolgens 'Hoge prestaties'.

9A0F08B27D7451F602434B1A4B844E52134E856C

 

Sla vervolgens op en sluit af.

Open ook het configuratiescherm van je grafische kaart en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld voor beide versies van het spel (32-bits en 64-bits).

C0D807FB7E694B585068E93550F00E323A98410F

 

Dit zorgt ervoor dat de game het geheugen van je videokaart volledig benut.

 

 

Hardware-versnelde GPU-planning


Schakel hardwareversnelde GPU-planning in.

Met de update van Windows 10 mei 2020 heeft Microsoft een nieuwe GPU-planner geïntroduceerd als opt-in voor de gebruiker, maar standaard uitgeschakeld. Met de juiste hardware en stuurprogramma's kan Windows nu de meeste GPU-planning overdragen aan een speciale GPU-gebaseerde planningsprocessor.

Volg deze procedure om hardware-versnelde GPU-planning in te schakelen met Windows 10 of Windows 11 Instellingen:
1. Open Instellingen
2.Selecteer Systeem > tabblad Weergave.
3. Zoek meerdere schermen
4.Klik op Grafische instellingen.
5.Selecteer de optie Standaard grafische instellingen wijzigen.
6. Om de functie in te schakelen, zet u de knop AAN naast de hardware-versnelde GPU-planning.

542C8DEAC093FCF377B98C1E4FAE052EB84FB08E

 

Start uw Windows-apparaat opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

 

Het Windows-wisselbestand


Heel vaak kan het probleem dat de foutmelding Geheugen vol heeft veroorzaakt worden voorkomen door simpelweg de minimum- en maximumgrootte aan te passen van het Windows-wisselbestand, dat deel uitmaakt van het Windows-besturingssysteem.

Het wisselbestand kan de hoeveelheid door het systeem toegewezen geheugen of virtueel geheugen uitbreiden dat een systeem kan gebruiken.

Het wisselbestand breidt de RAM-capaciteit uit, omdat het RAM-gegevens opslaat die de laatste tijd niet zijn gebruikt of geopend. Bovendien worden bewerkingen die de fysieke RAM-ruimte van uw systeem overschrijden, automatisch naar het wisselbestand gestuurd om te worden opgeslagen om RAM vrij te maken. Een wisselbestand kan worden gelezen als een verbonden stuk gegevens uit RAM, wat veel sneller is dan het lezen van de gegevens van meerdere locaties.

Alle computers hebben een wisselbestand nodig, of je nu meer dan 64 GB systeem-RAM hebt, of slechts 4 GB, omdat Windows dit mogelijk nodig heeft voor belangrijke processen die misschien niet meteen duidelijk zijn. Train Simulator vereist ook dat je een wisselbestand hebt en zonder een set kan dit direct de goede werking van de software beïnvloeden.

Met betrekking tot welke instellingen u voor uw wisselbestand moet gebruiken, zijn er verschillende denkrichtingen.

De door Dovetail Games aanbevolen methode (documentatie van Microsoft).
De Mark Russinovich (Microsoft-expert) methode.
De methode Fixed Paging File.

1. De eerste methode (die in deze handleiding wordt gebruikt) komt volledig overeen met die van Dovetail Games zelf in hun Train Simulator Knowledgebase. U kunt dit bekijken via de volgende link.

Beheer van het virtuele geheugen van uw computer (paginabestand) in Windows [dovetailgames.freshdesk.com]

Volgens methode 1 zou uw wisselbestand idealiter minimaal 1,5 keer uw fysieke geheugen moeten zijn en maximaal 4 keer het fysieke geheugen om systeemstabiliteit te garanderen. Stel bijvoorbeeld dat uw systeem 8 GB RAM heeft. U kunt uw minimale paging-bestandsgrootte berekenen met deze vergelijking: 8 GB x 1,5, en uw maximale paging-bestandsgrootte met deze: 8 GB x 4. De totalen zouden respectievelijk 12 GB en 32 GB RAM zijn. Windows heeft de cijfers in MB nodig in plaats van GB en gebruikt de binaire interpretatie voor schijfcapaciteit, dus vermenigvuldig ze met 1024. In het dialoogvenster moet u de instellingen invoeren als 12.288 MB en 32.768 MB.

2. De tweede methode die door Dr. Mark Russinovich wordt aanbevolen, baseert de ideale grootte van het wisselbestand op de maximale totale vastleggingskosten voor de programma's die u graag tegelijkertijd wilt hebben. Hij zegt dat als je wat ademruimte wilt hebben voor mogelijk grote commit-eisen, het maximum moet worden ingesteld om dat aantal te verdubbelen.

U kunt dit bekijken via de volgende link.

De grenzen van Windows verleggen: virtueel geheugen [techcommunity.microsoft.com]

Mark Eugene Russinovich is een in Spanje geboren Amerikaanse software-engineer die fungeert als CTO van Microsoft Azure. Hij was medeoprichter van softwareproducenten Winternals voordat het in 2006 door Microsoft werd overgenomen. Hij zegt dat sommigen vinden dat het ontbreken van een wisselbestand leidt tot betere prestaties, maar in het algemeen betekent het hebben van een wisselbestand dat Windows pagina's kan schrijven op de gewijzigde lijst (die pagina's die niet actief worden geopend maar niet op schijf zijn opgeslagen) naar het wisselbestand, waardoor dat geheugen beschikbaar wordt voor meer nuttige doeleinden (processen of bestandscache). Dus hoewel er sommige workloads zijn die beter presteren zonder wisselbestand, betekent het hebben van een over het algemeen dat er meer bruikbaar geheugen beschikbaar is voor het systeem (laat staan dat Windows geen kernelcrashdumps kan schrijven zonder een wisselbestand met een groot formaat genoeg om ze vast te houden).

3. De derde methode omvat het instellen van zowel de minimale als de maximale paging-bestandsgrootte om de verwachte normale maximale vastleggingskosten te verdubbelen. Door de minimale en maximale grootte hetzelfde te hebben, creëer je effectief een vast wisselbestand dat nooit van grootte verandert en minder snel gefragmenteerd raakt. Ik heb deze methode getest, en het lijkt voldoende voor mij. De effectiviteit ervan hangt echter af van uw systeem.

 

De Windows-instellingen wijzigen


Nu u de functie van het wisselbestand (Paginabestand) begrijpt, kunt u dit als volgt optimaliseren.

1. Ga naar het Windows Start Menu en klik op Instellingen.

0CDBD2FA33D188EB3E87E6426678CFF96C6E1854

 

2. Type prestaties.

866DBD935400AB03434B45D51CC7D88E69CA2B0F

 

3. Kies Het uiterlijk en de prestaties van Windows aanpassen.

6981F8A85AAA2A1A0665F9AC4DEBB4B03622E93D

 

4. Ga in het nieuwe venster naar het tabblad Geavanceerd en klik onder het gedeelte Virtueel geheugen op Wijzigen.

 

423C005C8AFDCE6E585B253320828AAE71418685


5. Schakel het selectievakje Wisselbestandsgrootte voor alle stations automatisch beheren bovenaan uit.

6. Selecteer het station waarop uw Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd.

7. Klik op Aangepast en voer een maatbereik in. Stel dat uw systeem 32 GB of RAM heeft. Uw minimale paging-bestandsgrootte kan worden berekend met 32 GB x 1,5 en uw maximale paging-bestandsgrootte kan worden berekend met 32 GB x 4. Dat is minimaal 48 GB en maximaal 128 GB. Het dialoogvenster heeft de cijfers in MB nodig, dus vermenigvuldig dit met 1024. In dit voorbeeld heeft het systeem een minimale paginabestandsgrootte van 49.152 en een maximale grootte van 131.072.

294EBB1722E367F8D8FEC4EB0250D7A48C939A56

 


8. Laat alle andere schijven met rust.

9. Klik op Instellen en vervolgens op OK.

Dat is het. Uw Windows-wisselbestand is nu geoptimaliseerd voor Train Simulator (en andere games), en dit zou die vreselijke fouten met onvoldoende geheugen moeten helpen voorkomen.

 

Het wisselbestand automatisch wissen


Het is mogelijk om het Windows-wisselbestand automatisch te wissen bij het afsluiten.

Dit is optioneel, maar volgens sommige rapporten is dit een goede manier om de fout Geheugen vol te voorkomen. Peter Hayes, die met jarenlange ervaring een beetje een autoriteit is op het gebied van Train Simulator, zegt dat "de reden dat de tweak van het wisselbestand werkt, niet te wijten is aan de verandering in grootte, maar door het verplaatsen naar een ander deel van uw schijfstation. Onthoud dat het wisselbestand behouden blijft gegevens (corrupt of anderszins) wanneer Train Simulator wordt afgesloten en bij voorkeur elke keer dat Windows wordt afgesloten, worden geleegd."

*Houd er rekening mee dat deze automatische methode in sommige gevallen het afsluiten/opnieuw opstarten van de computer kan vertragen.

Dit zijn de stappen:

Start Regedit. (doe dit door regedit in het Windows-zoekvak te typen en op Register-editor te klikken)

Navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Geheugenbeheer

Zoek ClearPageFileAtShutdown in de lijst aan de rechterkant.

Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Wijzigen.

Wijzig de waarde in 1 om in te schakelen.

Herstart je computer.

 

De cache wissen


Het is gebleken dat het wissen van de cache het optreden van de OOM-fout aanzienlijk kan verminderen.

Wis de cache voordat u begint met spelen of bewerken, of nadat u klaar bent.

Je kunt dit doen via het menu Train Simulator-instellingen/tools nadat het spel is geladen.

Het is ook mogelijk om de cache buiten het spel te wissen - voor of na het gebruik van Train Simulator. Er is een zeer handige gids om u te laten zien hoe u dit moet doen, geschreven door Mavadelo

 

Cache wissen buiten spel

 

Klik op de bovenstaande link om er meer over te weten te komen. Ik gebruik het de hele tijd.

 

De integriteit van gamebestanden verifiëren
Naast de optimalisatie van het wisselbestand en het wissen van de cache, kan het verifiëren van de integriteit van je gamebestanden ook de fout Geheugen vol voorkomen.

Controleer de integriteit van gamebestanden als je nog steeds de OOM-fout of een ander onverklaarbaar probleem hebt.

Dit kan via de Steam Library-pagina.

Klik eerst met de rechtermuisknop op Train Simulator om het dialoogvenster te openen en selecteer vervolgens Eigenschappen

F68F21F39569F1028F45983BFC48B4868CA6B319

 

De integriteit van gamebestanden verifiëren

40BDE7ADBBE65285BC03AE98BD87AF06A8BF0A24

 

Kies nu Lokale bestanden en controleer vervolgens de integriteit van spelbestanden

77CF2BA19E74AF2A72A1967ACE879263DCB88BFC

 

 

Windows-spelmodus UIT zetten


Dit is niet direct gerelateerd aan de geheugenfout, maar het kan een impact hebben en ook de goede werking van Train Simulator verstoren.

Hoewel het inschakelen van de Spelmodus normaal gesproken prioriteit moet geven aan games en achtergrondtaken moet minimaliseren om de prestaties te verbeteren, hebben veel games te maken met slechtere framesnelheden, haperingen en vastlopen.

In mijn ervaring is Train Simulator een van deze spellen, dus ik raad je ten zeerste aan om de spelmodus uit te schakelen.

Open het menu Start, selecteer Instellingen, kies Gaming, Spelmodus en zet onder de instellingen de Spelmodus UIT.

 


Kies ook onder Gaming, Opnames en zorg ervoor dat Achtergrondopname (vastleggen wat er is gebeurd) UIT staat - tenzij je natuurlijk zo'n opname moet maken.

 

FA8AE8BCE57A35847C61B0D7C8640228C9AA76FA

 

5CE30036C7F0270ABC796CC034EC0ED12F07B2EC

 


Deze wijzigingen zouden moeten helpen om de prestaties te verbeteren en resulteren in een betere en soepelere gameplay voor Train Simulator, en kunnen de OOM-fout helpen voorkomen.

Soortgelijk advies voor Microsoft Flight Simulator wordt gegeven op deze website:

Flight Simulator Blog - Gids voor beste grafische instellingen [www.flightsimulator.blog]

 

Corrupte werkplaatsscenario's repareren


Degenen die de Out of Memory Error tegenkomen en het spel niet eens kunnen starten, hebben mogelijk een beschadigd werkplaatsscenariobestand op hun systeem.

Het wordt vaak aanbevolen dat ze zich afmelden en hun laatste geabonneerde scenario's een voor een verwijderen totdat ze het spel opnieuw kunnen starten.

Het op deze manier methodisch afmelden van de scenario's is echter niet de beste remedie. Het is veel beter om de specifieke scenario('s) die het probleem veroorzaken te identificeren en aan te pakken. Je workshop abonnementen vind je onder de volgende map:

Programmabestanden (x86)\Steam\steamapps\workshop\content\24010\

De bekende community-bijdrager Cyclone heeft uitstekende, duidelijke en gedetailleerde instructies geschreven over hoe u vanaf hier verder kunt gaan, dus ik zal gewoon de link geven:

Omgaan met corrupte werkplaatsscenario's [forums.dovetailgames.com]

Hij informeert me heel vriendelijk dat als iemand vragen heeft over het omgaan met Workshop-scenario's om corrupte scenario's te voorkomen, hij die vragen mogelijk kan beantwoorden.

 

Vertaling door: Vectron

 

Copyright

This guide © Copyright Warwick Rail 2021,2022, all rights reserved.

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy