Jump to content
Stem nu op jouw favoriete Screenshot van de Maand! I Cast your vote for your favourite Screenshot of the Month! ×

20220114015848_1


rcdevisser

Vertrek uit Radekerk
  • Like 2

From the category:

Train Simulator Classic

· 5,108 images
  • 5,108 images
  • 761 image comments

Photo Information


Recommended Comments

Ben ik ook benieuwd naar, ik zie elementen die ik graag zou zou toepassen op mijn historische route uit tijdperk II. 
 

Ondanks dat er flink wat locomotieven en rijtuigen te vinden zijn is het met assets aangaande spoor, beveiliging en verlichting héél erg dun gezaaid.

Prachtige plaat.

Link to comment

Het station wat hier in beeld is het Radekerk (Kerkrade is de bron van de naam) Deze route is de NS variant van de IKB originele release. en representeerd Zuid Limburg Miljoenenlijn. De ombouw betreoft de route tussen Koblitz - WIldau en Hosven (Kobliz - Wildeburg en Huizerveen). De route bestaat deels uit Armseinen. Deels uit USA lichtseinen en deels uit modernere lichtseinen.  De grens is de rivier naast Koblitz. Op het mment dat je der brug passerd wijzigt de infrastruktuur naar NS maatstaf. De bovenleiding is vanaf Koblitz West  volledig verwijderd waardoor de route echt Limburgs aandoet zoals ik dit heb meegemaakt in begin van de 80'er jaren. Ik was een zeer regelmaitige rieziger (Tienertoer) op diot materieel kris-kras door Zuid Limburg.  Ook reed hier de "Stopcontactintercity"  tussen Maastricht en Aachem Hbf. Deze is helaas niet beschikbaar in TS20xx. De Br 798 is wel een waardig vervanger Deze heeft ook kort gereden tussen Aachen en Maastricht en later door de Br 515/815 vervangen. De Br 798/ OBB 5081 is via RSSLO verkrijgbaar. Je moet wel de repaints erbij hebben. 

 

De Route is klaar. Hiervoor heb je absoluut de eerste uitgave van IKB 3.0 nodig -dus niet de reloaded versie- Ik wacht echter nog steeds op toestemming deze data te releasen. Maar ik heb nog steeds niets ervoer gehoord.  Op het Duitse trajectdeel staan vooral armseinen en zijn moderen assets verwijderd of vervangen. 

De route kent een aantal belangrijke aspecten zoals de VAM verwerking en Waterzuiveringsinstallatie. Binnenvaart Containerhaven bij WIldeburg. Unijlever fabriek. Nederlandse namen in plaats van Duitse namen. Museumlijn, Treinmuseum en groot stoomlokdepot.  aanpassing van wegverkeer naar voertuigen uit de 80'er jaren. De route kent tevens een Engels arbeidersdorp "Wildowshire" met een echt Engels station en ter plaatse armseinen die door de BR beschikbaar waren gesteld. Deze dienen louter als perronsein en hebben verder geen betekenis volgens het NS seinreglement. In Wildowshire is een auto-, vrachtwagen-, en busmuseum aanwezig pal aan de spoorlijn. Het seinhuis komt uit Engeland en herbergt een modelspoorclub. Er zijn twee seinhendels aanwezig om de Upper Quadrant seinen te bedienen. De seinen hebben geen betekenis dan alleen om aan te geven of er reizigers op het station aanwezig zijn.

 

De route op het Duitse deel omvat vervanging van de seinen door armseinen. Verwijdering/vervanging van Moderne huizen, voertuigen, aanpassing Sporenplan Koblits Hbf. en Kolencentrale. SFS trajectdeel met Br 103 en IC uit begin 80'er jaren. Inzet DB electrische  Einheitslokomotive van vR of freeware varianten. Ik ben van plan een lite versie op te zetten waarbij het Duitse deel grotendeels verdwijnt zodat langzamere PC's de route aankunnen.

 

Der komst van Plan X is een verademing voor deze route. Hierdoor wordt de route compleet. Plan X (Blauwe Engels) hoort absoluut op deze lijn thuis zoals Plan X ook gereden heeft tussen Maastricht/Valkenburg en Heerlen. Na aanpassing en vernieuwing heeft de gele variant de laatste diensten op deze markante lijn gereden tussen Aachen Hbf. en Maastricht.  Tegenwoordig vindt het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath bzw. Aachen Hbf.  plaats met meerspanningstreinstellen geschikt voor 1500 V. DC en 15KV AC

 

 

Edited by rcdevisser
  • Like 2
Link to comment

Ik ben ook bezig met de aanpassing en ombouw van de Usedom Route hiervan heb ik wel de rechten verworven van de originele maker (J. Haase) met vermelding van zijn naam en origine.

 

Deze route is deels fictief maar is een lijn die bestaan heeft. Hier reed vooral stoom. Iets wat vandaag de dag nog steeds ontbreekt op DUits gebied, een spoorlijn uit begin 70'er jaren die volledig met stoom wordt gereden.

 

De komst van de Rübelandbahn geeft assets die geweldig perfect in deze route te verwerken zijn waar ik ook hard mee bezig ben.  De machines van The Forge Sim zoals de 52 Oudbouw, 50.35 en 52.80 spreken boekdelen hier inclusief de Br 56 en Br 57 van WG en de DTG Br 86. Ook de Taigatrommel DR Br 120 en Ludmilla DR Br 132 (vR) passen perfect hier.

 

Het idee is om deze in de toekomst naas Pasewalk door te trekken

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy