Jump to content
NSR 1768 + DDM1 7208 ‘Olifant’ // Amersfoort Centraal // 15-12-2019
 
© Redmar Stam

NSR 1768 + DDM1 7208 ‘Olifant’ // Amersfoort Centraal // 15-12-2019


RedmarStam
 Share


Het einde is gekomen voor de DDM1 treinstellen die het tot ruim 34 jaar hebben volgehouden. Ze waren na 2012 een korte tijd uit dienst om vervolgens door materieeltekort in 2016 weer in dienst te worden gesteld. Op 15 december was het toch echt afgelopen met de eerste generatie dubbeldekker. Na een schitterende afscheidsrit door Nederland staat hier op station Amersfoort treinstel 7208 'de olifant' met als trekkracht de 1768 voor de menigte fotografen voordat de stam naar de Dijksgracht zou gaan rijden waar deze stam terzijde gesteld wordt. Uiteindelijk zal het stuurrijtuig aan de collectie van het Spoorwegmuseum worden toegevoegd. Er gaan geruchten rond dat de loc en de hele stam tot het NSM behoren, maar laten we dat nog niet uitsluiten. Voor nu een mooi afscheid van het spartaanse DDM1.

Copyright

© Redmar Stam
  • Like 2

Photo Information for NSR 1768 + DDM1 7208 ‘Olifant’ // Amersfoort Centraal // 15-12-2019

Taken with NIKON CORPORATION NIKON D3300

  • 30 mm
  • 2/1
  • f f/7.1
  • ISO 100
View all photo EXIF information
 Share


Recommended Comments

Dat gerucht is inmiddels door vrijwilligers van het spoorwegmuseum ontkracht. Er is bij enkele mensen, waaronder de beheerder van een website over spoorwegnieuws verwarring ontstaan over het feit dat het spoorwegmuseum meerdere bakken DDM-1 zou bewaren. Daarmee werd echter gedoeld op de Bvk "Olifant" en de ABv die zich al enkele jaren in het museum bevindt, dus het zal, wat het museum betreft, bij deze twee bakken blijven.

Link to comment

Voor zover ik weet trok de 1768 het Pullmanrjtuig van de ZLSM naar het spoorwegmuseum in Utrecht, Ik denk dat de loc dus bij het spoorwegmuseum is.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy