Jump to content
Nog slechts 2 dagen om jouw favoriete screenshot in te zenden! I Only 2 days left to submit your best screenshot! ×
© Redmar Stam

NSR 1768 + DDM1 7208 ‘Olifant’ // Amersfoort Centraal // 15-12-2019


RedmarStam

Het einde is gekomen voor de DDM1 treinstellen die het tot ruim 34 jaar hebben volgehouden. Ze waren na 2012 een korte tijd uit dienst om vervolgens door materieeltekort in 2016 weer in dienst te worden gesteld. Op 15 december was het toch echt afgelopen met de eerste generatie dubbeldekker. Na een schitterende afscheidsrit door Nederland staat hier op station Amersfoort treinstel 7208 'de olifant' met als trekkracht de 1768 voor de menigte fotografen voordat de stam naar de Dijksgracht zou gaan rijden waar deze stam terzijde gesteld wordt. Uiteindelijk zal het stuurrijtuig aan de collectie van het Spoorwegmuseum worden toegevoegd. Er gaan geruchten rond dat de loc en de hele stam tot het NSM behoren, maar laten we dat nog niet uitsluiten. Voor nu een mooi afscheid van het spartaanse DDM1.

Copyright

© Redmar Stam
 • Like 2

From the category:

Public Transport

· 174 images
 • 174 images
 • 45 image comments

Photo Information

 • Taken with NIKON CORPORATION NIKON D3300
 • Focal Length 30 mm
 • Exposure Time 2/1
 • f Aperture f/7.1
 • ISO Speed 100

Recommended Comments

Dat gerucht is inmiddels door vrijwilligers van het spoorwegmuseum ontkracht. Er is bij enkele mensen, waaronder de beheerder van een website over spoorwegnieuws verwarring ontstaan over het feit dat het spoorwegmuseum meerdere bakken DDM-1 zou bewaren. Daarmee werd echter gedoeld op de Bvk "Olifant" en de ABv die zich al enkele jaren in het museum bevindt, dus het zal, wat het museum betreft, bij deze twee bakken blijven.

Link to comment

Voor zover ik weet trok de 1768 het Pullmanrjtuig van de ZLSM naar het spoorwegmuseum in Utrecht, Ik denk dat de loc dus bij het spoorwegmuseum is.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In×
  Search In
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy