Jump to content

enno

Taxi Driver
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

1 Follower

About enno

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hoi Etienne, dank je, ik wacht even af. Ik heb zelf ook even naar beide routes gekeken, en ze hebben inderdaad een verschillend aantal scenario's, namelijk 11 voor de versie die in de oorspronkelijke bundel zat, die met die installatieproblemen, en 24 voor de nieuwe. Ik kan ze beide zien, in mijn menu:
  2. Ja, dat snap ik, maar daar gaat het niet om. Het startpakket wordt als compleet pakket verkocht, en daarin zitten alleen de 6400, (V)IRM, Mat'64, en de Tads, Takkls, en de Koppelwagen. Die kun je zien in onderstaand screenshot van mijn downloadpagina. En het was dus ook compleet, tot er een nieuwe (eigenlijk dus oude) RCR in werd gezet.
  3. Zeker, maar dat is nou juist de clou. De ICMm, motorpost, en de 2200 zitten niet in het starterspakket. Ik zou ze dus bij moeten kopen, terwijl de versie van de route die ik eind mei gedownload had alleen de 6400, Mat'64, en VIRM nodig heeft, aan betaalde content van CT. Daarnaast heb ik op de downloadpagina van dat pakket, zoals ik dat dus gekocht heb, nog links naar de Koppelwagen en de Tads. De oude route, of eigenlijk de route die voor het startpakket was aangepast, heeft genoeg aan de consists die hierboven genoemd staan, die ik hier allemaal vanuit de shop kan downloaden. Waar het nu om gaat is dat de route die ik nu als download zie, meer consists nodig heeft, en ondanks dat ik het hele pakket heb, onbruikbaar is, doordat die nog meer consists nodig heeft. Dat kun je ook zien in de foutmelding in het screenshot. De route die ik nu in de shop kan downloaden lijkt dit exemplaar te zijn: En voor dat exemplaar heb je niet genoeg aan de 5 consists die ik bij mijn startpakket heb gekregen. En dat kun je ook zien op bovenstaande pagina, want die noemt er 11, en geeft bij alle scenario's een foutmelding. En die foutmelding is denk ik alleen zichtbaar als je het startpakket installeert in een sim die verder alleen materieel van Steam bevat, wat precies mijn situatie is. En ik heb alle extra's die vanaf de kant van Steam nodig zijn, inclusief het genoemde loco pack.
  4. Toen ik gisteren bij de downloads keek van mijn starterspakket, dat ik op 29 mei heb gekocht, zag ik daarin een nieuwe versie van de Retro Canvas Route, met een installer die in tegenstelling tot de oude ook goed werkt, zodat ik niet meer zelf bestanden in mijn RailWorks-map hoef te kopiëren. En dat leek goed nieuws. Toen ik een activiteit uit deze nieuwe versie wilde rijden, kreeg ik direct foutmeldingen over missende consists, waaronder de NS Hbbkkss, de mP3000, diverse modellen ICMm, en de class 2200. Daarbij kon ik over de 1e niets op het forum vinden, maar bij de andere consists vond ik een oude aankondiging van de Retro Canvas Route, waarin die 3 als benodigde payware vermeld worden. Ze zitten alle 3 echter niet in het starterspakket, en ik heb nu dus een probleem. Omdat ik de oude download niet meer had, ben ik nu overgegaan tot het terugzetten van een kopie van de RailWorks-map die ik eerder gemaakt had op een externe schijf, waarbij ik alles overschreven heb dat er na de nieuwe installatie van gisteren stond. Ik had eerder die map ook al een keer helemaal leeggehaald, omdat ik dacht dat er nog resten van andere routes in stonden die de boel verstoorden, maar dat hielp niet. De nieuwe route werkt ook niet in een compleet schone installatie, en dan bedoel ik dat er met vrijwel geen enkele activiteit viel re rijden. Nu ik die RailWorks-map van begin juni hersteld heb, zie ik 2 exemplaren van de Retro Canvas Route, waarvan 1 met SP tussen haakjes. Daarmee kan ik wel rijden, en ik vermoed dat die SP ook staat voor Starters Pack, of zo. Ik ben door die backup nu uit de brand, maar zonder zou ik niet meer met deze route kunnen rijden. Is hier wat aan te doen? Ik heb bij de nieuwe download van de route ook een ticket aangemaakt, maar als ik via beheer die downloadpagina opnieuw bezoek, krijg ik de melding dat er nog geen ticket is. Ik zie die, en eerdere tickets, echter wel als ik de algemene support-pagina bezoek: https://simtogether.com/support Hierbij ook even een screenshot met de foutmeldingen:
  5. Mooi! Ik kan zelf nu trouwens helemaal zonder quick drive, voor de 1100 en de 1700. Dat is voor de 1700 het simpelst, als je die hier downloadt, en dan met Utilities.exe opnieuw installeert. Het programma waarschuwt dan dat die al geïnstalleerd is, maar als je dan doorzet, overschrijft ie de 1700 door een die gewoon werkt. Voor de 1100 kan je LocoSwap gebruiken, en daar is een tutorial voor. Je moet dan de 1100 van deze site hebben, en die installeren, maar dat heb je waarschijnlijk al gedaan. Daarna pak je ook LocoSwap uit, op een plek die jou uitkomt, en dan volg je de tutorial, waarbij je eerst de consist opzoekt, die met de ketelwagens, en dan de loc vervangt door de 1124 uit de map van die 1100 die je zelf geïnstalleerd hebt, Je vindt die in de map D:\SteamLibrary\steamapps\common\RailWorks\Assets\Wilbur Graphics\Rollend mat\NS_1100 waarbij je D:\SteamLibrary mogelijk moet vervangen door C:\Program Files (x86)\Steam, als je de sim op de standaardplek geïnstalleerd hebt. Als je de tutorial volgt, laat LocoSwap een lijst zien van de locs in de gekozen map, en dan kies je Replace, en Save, zoals in de tutorial is beschreven. Hiermee heb ik de scenario's nu allemaal werkend.
  6. @A33 ok, dank je. Ik denk dat ik er uit ben, en ik heb voor CT nog 8 activaties over. Als ik de bestanden niet overschrijf, werkt de 1700, maar de 1100 niet. Het is dus geen remedie. Als ik ze wel overschrijf, werkt de 1700 ook niet, maar die krijg ik wel werkend door de download hier van de site opnieuw te installeren, met Utilities.exe uit de TrainWorks-map. Ik krijg dan een waarschuwing dat die al geïnstalleerd is, maar als ik die negeer, overschrijft ie de 'foute' 1700, en kan ik gewoon rijden. Bij de 1100 werkt dit niet, omdat de download hier een andere versie is dan die uit het pakket, en die van de WG site ook een andere versie is. Beide versies werken goed in de quick drive, maar die uit het pakket werkt ook in de quick drive niet goed. Er valt vast nog wel wat meer te hacken, maar dat kost wat tijd, en daarom hoop ik dat @Sjef61 nog iets vindt. Ik denk er zelf ook nog even over om zijn advies te volgen, en te kijken of ik iets kan doen met de Blueprint editor. En dan denk ik aan het vervangen van de loc, door een die in de download hier op de site staat, terwijl de treinnaam gelijk blijft. Dat is een truc waarvan ik denk dat die kan werken, als IT-er.
  7. OK, ik begin het te snappen, en de herinneringen aan de oude MSTS komen nu ook wel weer een beetje terug. Wat ik verwachtte gebeurde niet, in die zin dat de activiteit met de 1100 nog steeds niet werkt, omdat de download van Wilbur Graphics een andere versie installeert, maar die is op zich meer dan de moeite waard: https://www.wilburgraphics.com/nl/dlc_electric.html De blauwe uitvoering van tijdperk III is met Plan E voor mij echt nostalgie. En die heeft ook de stuurstroomschakelaar rechts, zoals Ruud beschreef.
  8. Qua rijdend materieel zie ik alleen payware van ChrisTrains, en de 1100 en 1700 zijn van Wilbur Graphics, en die lijken allemaal freeware. Ik zie echter ook iets anders, en dat is dat er van de 1100 bij Wilbur Graphics een nieuwere versie staat dan hier op de site, en die ga ik zo nog even proberen. Dat is een release van 15 mei 2023, en die heeft ook precies zoals Ruud schreef de rijstroomschakelaar RECHTS boven. En die zit bij mijn exemplaar, uit het starterspakket, links. En daarom begreep ik zijn antwoord ook al niet. Het wordt nog even hacken hier, laat op de avond, net als bij de sims van Microsoft.
  9. @A33 ik heb zelf net ook een support ticket gemaakt. Ik dacht dat ik dat al eerder had gedaan, maar die ticket was weer weg (cookies?) dus ik heb er nog een gemaakt. Twee vragen voor jou: 1. Wat gebeurt er als jij bij de Quick Drive zelf een trein maakt, met die 1100 en een paar wagens erachter. Kan je daar dan wel mee rijden, op een willekeurige route? 2. Heb je de installatie gedaan waarbij je de route zelf in de map RailWorks moest kopieeren? En zo ja, heb je Windows dan toestemming gegeven om al aanwezige bestanden te overschrijven? Ik heb zelf gemerkt dat de 1100 die je hier kan downloaden, de variant van Wilbur Graphics wel werkt als je die installeert voordat je het startpakket installeert. Het lijkt er voor mij daardoor op de de installatie van het starterspakket iets van die 1100 overschrijft. De activiteit met de 1700 doet het hier inmiddels wel, maar dat kan ook komen doordat ik daarmee ook heb geexperimenteerd, door die van de site te downloaden en opnieuw te installeren.
  10. Die handleiding had ik al gevonden, maar wat ik daarin zocht, en niet vond, is een duidelijkere instructie over welke stappen nodig zijn om de locs in beweging te krijgen. Ik heb ook even de losse handleidingen van de 1100 en de 1700 gedownload en bekeken, en de stappen die Ruud hierboven noemde staan er niet in. Ik kan er tussen de regels, als ik heel goed kijk wel in vinden dat de stuurstroom nodig is, maar in een van die handleidingen staat ook dat die default al ingeschakeld is. Ik blijf net als A33 dus tegen het probleem aan lopen, dat het inschakelen van de stuurstroom niet voldoende is om aan het werk te kunnen, en dat de stappen die Ruud noemde ook niet het bedoelde effect hebben. Ik snap trouwens ook niet waar die aan refereert met een knop rechts in de bovenste rij, want bij mij zit die links. Ik zag in een ander draadje trouwens wel dat iemand de 1100 aan het werk had gekregen door die 3 keer opnieuw te installeren ...
  11. Als ik deze mededeling lees Belangrijk bericht 10/01/2022: op dit moment zijn er problemen met de verificatie van het serial nummer. Als je problemen ervaart, download dan ter vervanging het volgende bestand. krijg ik de indruk, dat er sprake is van een tijdelijk probleem, mede gezien de datum, vorig jaar. Vandaag, 29/05/2023 lukt de activering echter nog steeds niet. Ik kom er met het vervangende bestand verder wel uit, maar dat is dan na eerst te hebben zitten experimenteren met de firewall en virusscanner. Daarom de vraag: Kan deze mededeling worden aangepast, met de actuele situatie? Het probleem lijkt er nog steeds te zijn, en dat scheelt een ander mogelijk wat frustraties. De activering van het materieel van ChrisTrains verliep verder perfect, als je de waarschuwingen van Microsoft smart screen negeert. Dat kan voor sommigen misschien ook even een dingetje zijn. Verder leuke route!
  12. Ik heb de route net vandaag geïnstalleerd, en heb hetzelfde probleem, met de 1100 en 1700, ook als ik de aanwijzingen hiervoor volg. Heb de handleiding gelezen, maar die helpt mij voor deze locs niet genoeg. Staan er nog losse handleidingen op de site, voor deze locs?
  13. De titel zegt het al. Als ik in dit scenario aan het eind van de rit heen bij het stootblok stop, de boel netjes afsluit, en dan naar het andere eind van de trein loop, kan ik em daar wel starten, maar dan rijdt ie bij het gasgeven toch altijd achteruit, tegen het stootblok aan. De rijrichting staat echt op Forward, en als ik die uit gekkigheid op Reverse zet, gaat ie ook achteruit. In de hud lijkt de rijrichting goed. Iemand enig idee? Ik heb de vraag ook op Facebook geplaatst, in de TSW2-groep, en bij Dovetail.
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy