Jump to content
Heb jij jouw screenshot al ingezonden in de Screenshot van de Maand? I Have you already submitted your screenshot in the Screenshot of the Month competition? ×

Nieuws


Vectron

Recommended Posts

ÖBB en Siemens Mobility presenteren het exterieurdesign van de nieuwe Nightjet

ÖBB en Siemens Mobility presenteerden vandaag in Wenen het eerste gelakte carrosserie- en exterieurontwerp voor de nieuwe generatie van de Nightjet. De nieuwe, ultramoderne treinen gaan eind 2022 in dienst en zullen voor het eerst worden ingezet op verbindingen vanuit Oostenrijk en Duitsland naar Italië. De eerste 13 treinstellen zijn al opgeroepen door ÖBB uit een raamovereenkomst met Siemens Mobility, en naar verwachting zullen er dit jaar nog 20 treinen worden opgeroepen.

 

Bron: https://www.siemens.com/press/nightjet

 

Edit Etienne: topic aangepast. Het verzoek om geen volledige berichten te kopiëren en foto's te plaatsen zonder auteursvermelding!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Klein detail: de Baureihe 23 is bij lange na niet de grootste stoomlocomotief van Europa ten westen van Rusland. Dat is voor zover ik kan nagaan de 45 010.

 

Qua grootste stoomlocomotief van Nederland zitten ze nog steeds niet in de richting. De enige locomotieven die daar aanspraak op zouden kunnen maken zijn (afhankelijk van de manier van meten) zijn de SSN 01 1075 (in lengte over buffers) of de VSM 44 1593-1 (algeheel volume), ook de baureihes 50 en 52 zijn in de meeste dimensies groter dan de Baureihe 23.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy