Jump to content

TSC lijkt als los zand aan elkaar te gaan hangen


Gerwil

Recommended Posts

Tja (om met dat stopwoordje maar eens te beginnen): ik krijg hier meldingen van members over updates van TSC door Steam, dat die niets meer inhouden dan een nieuw openingsscherm met leuke nieuwe plaatjes maar dat die geen ondersteuning bij problemen en zelfs ook niet bij problemen met 64-bit installaties geeft, en nu een experimentele 64-bits uitvoering (64- DX????) uitgeeft die de plaats lijkt ingenomen te hebben van de normale 64-bit TSC uitvoering en die een gloednieuwe game pc met 32 GB ram volledig in de control-alt-delete positie dwingt. Googelend op dit probleem geeft internationaal eensluidende opmerkingen: Steam lijkt TSC te verwaarlozen.

 

Hoewel ik nooit de strijdbijl heb opgegraven lijkt het mij verstandig om die nu toch maar (weer) te begraven en in deze community te gaan zoeken naar antwoorden op die problemen. Als Steam (of, ic DTG) TSC dermate weinig ondersteuning biedt ligt hier een schone taak voor de (al dan niet zelfbenoemde) specialisten hier om de (al dan niet beginnende) members ondersteuning te bieden, toch?

 

En nee, ik val hier niemand aan (voordat sommige zich weer ergens op getrapt voelen!), ik wil gewoon opbouwend commentaar leveren. Het is hier tenslotte geen kleuterklas speelplaats?

 

 

Edited by Sjef61
topic even op zijn plek gezet
Link to comment
Share on other sites

Dat is nog niks. Ze flikken je soms veel ergere dingen. Heb je de "grote" update niet meegemaakt, of was dat net voor jouw tijd? Er zouden meerdere grote updates komen die ervoor zouden zorgen dat alles beter zou worden, en TSC weer helemaal 2023 zouden maken. Hij kwam uit, en bijna niks werkte meer. Plaatjes met afwijkende groottes en materieel wat .dll bestanden gebruikt zorgden voor problemen. Als je een backup had of handig genoeg was om de vorige versie uit de repository te downloaden, kon je nog terug, maar als dat niet zo was, was TSC praktisch onbruikbaar tenzij je alle plaatjes handmatig opnieuw op ging slaan, en kon je niks doen behalve wachten tot ze het gefixt hadden, waarvan het me verbaast dat ze dat nog redelijk snel deden. En wat merkte jij dan als eindgebruiker van die update? Behalve een experimentele DirectX12 versie (die ik er overigens van verdenk de oorzaak van jouw probleem te zijn), helemaal NIKS. Het was een onder de motorkap update die geen nieuwe functies toevoegde en zelfs geen invloed op de stabiliteit had. (Gaf DTG van te voren ook aan, overigens)

 

Dus mocht je dat nog niet weten: DTG (want die is verantwoordelijk, niet Steam. Steam is slechts een platform, wat in geval van TS als weinig meer dan kopieerbeveiliging dient. DTG is de ontwerper) zijn een stelletje clowns. Verschrikkelijk bedrijf. Ze doen weinig met klachten en feedback, stellen de verkeerde prioriteiten, en hebben over het algemeen een beetje een rare instelling. Met TSW is dit nóg erger. Waarom denk je dat ze de editor (die bij versie 1 al beloofd werd, en "binnenkort" zou verschijnen) nu pas bij versie 4 uitbrengen? (En ik hoor er geen goede verhalen over, trouwens) Of waarom denk je dat TSW 2 tot en met 4 überhaupt bestaan? Allemaal geld. Zie je, zolang alleen DTG treinen en routes kan maken, hebben ze een monopoliepositie, en kunnen ze er lekker veel geld voor vragen. Als er een editor is, kunnen mensen dingen zelf maken en al dan niet gratis uitbrengen, en loopt DTG geld mis. En als ze de wijzigingen die TSW 2 tot en met 4 maken als updates voor versie 1 zouden uitbrengen, mogen ze er geen geld voor vragen, aangezien een update geen geld mag kosten. Dus is het een zogenaamd heel nieuw deel, met een hele nieuwe prijs. Zó is DTG.

 

Dus wees voorbereid op nog veel meer teleurstellingen en irritaties in de toekomst.

 

Maar goed, een oplossing voor je probleem: Je kan, net als met de grote update toen, terug naar een vorige versie. Als je die niet hebt, kan je een oudere versie downloaden uit de Steam repository. In het topic van de grote update op DutchSims staat ergens hoe dat moet, en anders google je even "steam download older version from repository". Daarna kan je in Steam automatisch updaten uitzetten of Steam in offline modus zetten om te voorkomen dat hij update.

 

Bij mij is het nou zo ver dat ik een door mijzelf gekraakte versie van TS gebruik om Steam (en bijgevolg automatische updates) in het algeheel te vermijden, terwijl ik gewoon een legale versie heb, wat natuurlijk van de gekken is, maar zo houd ik wel zelf de controle. Als er een update uitkomt, en ik lees dan dit soort verhalen, wacht ik met updaten tot alles gefixt is. Zo heb ik uit luiheid de grote update bijvoorbeeld nog steeds niet gedaan, maar dat terzijde. Waar het om gaat is dat jij weer bepaalt wanneer (en of) je update, en niet Steam. 😉

Link to comment
Share on other sites

Maar in feite gaat het toch om die direct x 12 snelkoppeling.

De ene keer werkt deze  koppeling  wel en de andere keer niet.

Gisteravond probeerde ik de de 1e keuze , dus tsc starten in 64 gb .

En na een aantal seconden, zuidwest nl. kreeg ik een zwart scherm.

Daarna probeerde ik de direct x 12 keuze.

En bam pc crashte en moest overnieuw pc opstarten.

Daarna startte ik TSC via de snelkoppeling van direct x 12 op de werkbalk.

En voila Tsc startte normaal op en ik kon Zuidwest Nl wel een stuk rijden.

Sinds ik Windows 11 heb en deze direct x 12 toevoeging heb . Is er een soortgelijk probleem.

Rest nog slechts de vraag is het een TSC probleem, een Windows issue of een Grafische kaart issue.

Bij bv Eurotruck heb je ook verschillende keuzes van direct x , bv direct x 11.

Dit werkt wel redelijk. 

Het enige wat ik zou kunnen proberen , is om de snelkoppeling van 64 gb ,uit railworks, op de werkbalk te zetten.

En dan zo TSC op te starten.

Eens kijken of deze snelkoppeling goed werkt. 

Greetz John

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy