Jump to content
Breng je stem uit op jouw favoriete screenshot! I Cast your vote for your favourite screenshot! ×

spoorverdubbeling Landswaard-Delfsmeer (2020)


Jim van Discord

Per een nieuwe verplichting moeten de spoorwegen uiterlijk eind 2020 minimaal 2 volledig toegankelijke treinen per uur aanbieden op iedere verbinding. Er is voor gekozen om dit uit te voeren als 2 extra treinen per uur op de meeste verbindingen, omdat de vervoersvraag sowiezo hard doorgroeit. Vanwege de snel escalerende klimaatcrisis is er door de overheid een masterplan opgesteld om de trein de absolute hoofdrol te geven in de nationale mobiliteit. Het spoorwegnetwerk moet de komende decennia een soort racebaan gaan worden waar zelfs de Japanners met jaloezie naar kijken. Hiervoor zijn ongekende investeringen nodig in de infrastructuur, die ook versneld in aanbouw moeten gaan.

 

Als allereerste project gaat begin 2020 de schop in de grond voor de al geplande upgrade Landswaard-Delfsmeer, die al jaren uit de voegen barst dankzij sterk gemengd verkeer. In 2018 is er buiten Delfsmeer al een inhaalspoor in gebruik genomen waardoor de sprinters geen IC-verkeer blokkeren als zij moeten wachten op een perron. Dit spoor gaat nu dus vrijwel onmiddelijk alweer op de schop, want het hele stuk wordt viersporig. daarvoor is een tweede spoorbrug in aanbouw over de Delfse Waard, en wordt de huidige ligging van de bocht richting station Landswaard na 70 jaar verbeterd. De snelheid gaat van 90 km/u naar 110 km/u op de binnensporen en 130 km/u op de buitensporen. 


From the album:

TF2 Midlandse Lijn

· 92 images
  • 92 images
  • 3 comments
  • 7 image comments

Photo Information


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy