Jump to content
Heb jij jouw screenshot al ingezonden in de Screenshot van de Maand? I Have you already submitted your screenshot in the Screenshot of the Month competition? ×
  • 0

Routes geïnstalleerd maar niet zichtbaar


Gerwil

Question

Ik denk ondertussen dat ik gekke Henkie ben maar ik loop steeds tegen rare zaken aan. Ik installeer routes; goed, dat die niet compleet zijn, zoals HSL, waar de Schipholtunnel blijft ontbreken al heb ik alle benodigdheden nu al twee keer geïnstalleerd, wil ik nog inkomen. Misschien iets fout gedaan en die heb ik maar even in een laatje gestopt, misschien kom ik er nooit op. Maar routes die ik installeer en die helemaal niet zichtbaar zijn in TSC, dat snap ik niet. Noord oost Nederland geïnstalleerd en gecheckt, geen foutmeldingen, ook niet in Tools. Maar nergens te vinden in TSC, ook niet bij Loc swaps en in geen enkele categorie. Ben ik nu zo dom of zit het nu zo gecompliceerd in elkaar, die installaties in TSC?

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Ik ga me nu afvragen of het installatie pad voor de bestanden wel juist is. Als ik in WinRar een bestand installeer kiest hij automatisch het pad C; Program Files X86\Steam\Steam Apps\Common\Railworks en vervolgens wordt de naam van het bestand er vanzelf achter geplakt. Dan staan ze dus in de juiste map, toch?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Gaat er op lijken dat je de zaak er twee keer op hebt staan.

Je kan het toch simpel controleren

1) Je start TSC op

2) je kiest  Build (Bouwen) 

3) je selecteert een route

4) je kiest een scenario.

5) kies open

image.png

 

een verkenner blad  opent en dat is je actieve TSC map

image.png

 

het nummer wat na Routes komt is het unieke nummer van de route

Routes zijn ook niet zichtbaar als er geen scenario's zijn geïnstalleerd.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ik zou eens controleren of WinRAR het uitpakt naar de juiste locatie.

Als ik het goed herinner kan je in WinRAR een vinkje aan of uit zetten om bestandstructuur vast te houden of niet.

 

 Als je een .rar hebt met bijvoorbeeld de naam "pietjepuk" met daarin de mappen content/routes... etc en vinkje staat aan zal WinRAR het uitpakken als:

 

C; Program Files X86\Steam\Steam Apps\Common\Railworks\pietjepuk\...

 

En dat snapt TSC natuurlijk niet. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ik zou het uitpakken in een dummy map en dan de mappen handmatig op de juiste plek zetten.

Je ziet dan ook gelijk wat je hebt uitgepakt.

Soms zitten in de RAR bestanden RWP bestanden en handleidingen die je dan ook nog eens moet uitpakken.

Kijk eens in de RAILWORKS map hoeveel RWP bestanden ed er in staan

Link to comment
Share on other sites

  • 0

De HSL is nu dus compleet maar Noordoost en het Oosten laten zich niet zien in TSC. Ik heb de files 03f07c9b-9354-4161-899e-0cea37203058 en 2413e61b-094f-4792-9195-9766eb4ff60f gezocht in Railworks zoals me werd geadviseerd en die stonden er idd niet in. Dus heb ik allebei de routes opnieuw gedownload en geïnstalleerd, incl. alle RWP's, stuk voor stuk handmatig in Railworks. Maar nog steeds onzichtbaar in TSC, ook na loco swaps en in iedere categorie. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ook nagekeken in TS Tools maar ook daar komen beide routes niet voor... en beide heb ik precies eender geïnstalleerd als de routes die wel werken.

 

Nu komt er iets bij mij op: als ik een route download dan extract ik de route in Winrar waarbij ik handmatig het pad ingeef naar Steam-steamapps-common-railworks. Dit werkt dus bij alle routes tot dusver. Kan het zijn dat ik de Winrar bestanden eerst moet uitpakken voor ik ze installeer? 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hoi Frison, bedankt. Maar ik installeer de RWP's altijd met Utilities, en in WinRar had ik een standaard pad wat eindigde in Railworks maar die heb ik uitgeschakeld en pak nu alles handmatig uit in Steam-steamapps-common-Railworks. Dus ik snap niet waar het fout gaat. En ik heb idd de bestanden in Tools geïndexeerd (dat is ook een pop-up waarschuwing als de Tools de eerste keer draait) en uitgepakt staat ook in die waarschuwings-pop-up). Dus waarom zie ik de bestanden niet in Tools staan en niet in TSC? Ik ga nog eens een andere route op dezelfde manier installeren en als dat wel goed gaat dat ligt het echt aan het Oosten en Noord Oost, kan niet anders.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Aan die routes ligt het echt niet.

Dan zou het klachten hebben geregend.

Ik heb ze  ook staan.

iets gaat gewoon fout met uitpakken.

Dus, pak die routes eens uit in een dummy map en kijk daar eens na.

Dit had ik je al eerder verteld….

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Goed, nu dan voor alle duidelijkheid. Als ik een route uitpak met WinRar, dan zet ik die in het pad C:programfiles(X86)>Steam>Steamapps>common>Railworks. Is dat correct, dus wordt de route dan automatisch in content>routes gezet? Of moet ik achter Railworks zelf ook content>routes specificeren? Want ik heb de routes die goed werken in Railworks gezet, en zie dat die nu in Railworks>content>routes staan, die zijn er dus vanzelf in gezet. Wat is nu eigenlijk het volledige pad waarin ik een route moet uitpakken?

 

Ik zal idd eens een route in een dummy map uitpakken, zien wat er gebeurt.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Die sporenset lijkt nu in orde, die heb ik van een andere site gedownload en die lijkt te werken. Waar het nu om gaat is dat ik de ene route wel, en de andere niet in TSC te zien krijg terwijl ik ze exact op dezelfde manier binnenhaal: downloaden, komt in downloads terecht. Daarvandaan verplaats ik de download naar mijn F:\Trainsimulator/routes/Nederland/ Noordoost Nederland (in dit geval). Dan draai ik WinRar en pak de route uit in  C:programfiles(X86)>Steam>Steamapps>common>Railworks. De RWP's pak ik vervolgens uit met Utilities. En zie de bijlage, een screenprint van een uitgepakt bestand in een Dummy map.

 

Waar gaat het dan fout?  

Dummy installatie.docx

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ik begin nu verbijsterd te worden. Ik kreeg de tip (ik geloof van Train-XP) om deze twee routes te zoeken in mijn content-route folder: 03f07c9b-9354-4161-899e-0cea37203058 en 2413e61b-094f-4792-9195-9766eb4ff60f. Voor de zekerheid heb ik nu die eerste gezocht, vanaf het einde van het pad (content-routes) tot helemaal aan het begin, en wat blijkt? Dat bestand staat helemaal niet op mijn C-schijf! Ik weet het (weer) niet meer, hoor. Waar blijven die bestanden als ik ze in WinRar uitpak? 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ja, en de tweede file, de 2413e61b-094f-4792-9195-9766eb4ff60f, staat wel netjes in common-routes. Dus echt hoor, in Limburg zeggen ze: dan valt je niets meer in.

 

Sjef, dit was dus ook de reden dat ik vorige maand opgaf, zoals jij het noemde. Het lijkt erop dat installatie van files voor TSC zo ingewikkeld in elkaar zit dat je bijna een Whizzkid moet zijn en dat ben ik niet. Ik download routes en benodigdheden, installeer ze met WinRar en met Utilities en de ene draait als een draaimolen op de kermis en de anders doet helemaal niets, is zelfs niet zichtbaar. Is het gek dat ik dan opgeef? Ik wil ook wel eens gewoon een route rijden en niet iedere uurtje bezig zijn met problemen oplossen, toch? Dus dan ga ik maar weer een QD rijden die het wel doet, zoals nu HSL (eindelijk) of Zuid west Nederland (die gelijk zonder problemen draaide) en dan houdt het toch op? Als ik al geen QD route terugvind en kan rijden, hoe kan ik dan ooit scenario's gaan rijden en zelfs bouwen? 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Dat is ook de reden waarom ik zip of rar bestanden nooit rechtstreeks naar de map uitpak maar altijd eerst naar een tijdelijke map.  Daarna controleren welke bestanden erin zitten en zoals gezegd de .rwp bestanden door UTILITIES laat uitpakken. Het originele zip/rar bestand plaats ik nooit in een systeemmap tenzij de maker er specifiek opdracht toe heeft gegeven. Soms heeft een file meerdere .rwp bestanden waardoor je die dus ook EERST met UTILITIES moet installeren. Simpel de hele zip file in een systeem map plaatsen werkt dan dus ook niet en zal zeker tot fouten leiden omdat enkele files niet geïnstalleerd worden. Hetzelfde geld voor .EXE bestanden die moet je ook eerst uitvoeren en niet gewoon in je map plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Sorry, maar ben ik nu echt gek geworden?

 

1. Ik download bestanden (routes) en die komen dan vanzelf in mijn downloadsmap terecht.

2. Die bestanden verplaats ik naar een TIJDELIJKE map in mijn F:Trainsimulator

3. Van hieruit pak ik de WinRar bestanden met WinRar (waar anders mee???) uit naar C:programfiles(X86)>Steam>Steamapps>common>Railworks. Hier verander ik niets aan: de instructie voor routes luiden dat je route bestanden moet uitpakken in Steam-steamapps-common-railworks.

4. De RWP bestanden installeer ik met Utilities

 

Zo heb ik het altijd gedaan en bij de meeste routes gaat dat dus helemaal goed, volgens de instructies.

 

En Sjef, waar moet ik ze anders in uitpakken? Ze gaan eerst in mijn eigen TS map (notabene in een aparte partitie op de schijf!)) en daarna naar 😄 et cetera in de Steam-steamapps/common/Railworks map. Dus niet rechtsreeks! Moet ik ze op het bureaublad uitpakken? Of in mijn Muziektools map? Ze moeten toch in Steam????

 

En ik installeer de RWP bestanden altijd met Utilities!

 

En ja, Frison: steamapps\common\RailWorks\Content\Routes\2413e61b-094f-4792-9195-9766eb4ff60f, daar gaan ze ook in! In common\RailWorks\Content\Routes\2413e61b-094f-4792-9195-9766eb4ff60f

 

Dus wat doe ik anders dan jullie vertellen? Zeg het maar, ga ik het meteen veranderen! Ik doe exact wat jullie zeggen dus????

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Sorry, maar ik ga aan mijn geestelijke vermogens twijfelen.

 

Als jullie nu eens op een rijtje zetten hoe jullie een route binnenhalen en installeren dan leg ik dat naast mijn manier zoals ik die hier net heb beschreven, dan kan ik zien waar ik het fout doe. Anders ga ik hier niet uitkomen.....

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ik denk niet dat je dit bedoelt maar een screenprint is wat ik begrijp. Nogmaals, ik ben geen Whizzkid en had ook niet verwacht dat je dat moet zijn om Trainsimulator te kunnen spelen. Een boom? Waar moet ik die vandaan halen en hoe moet ik die printen dan wel doorsturen?  Dit is wat ik kan maken en als je iets anders nodig hebt zal ik gespecialiseerde PC hulp moeten inroepen, 

Screendump.docx

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Omdat ik hier zelf niet meer uitkwam heb ik gisteravond een ex-collega uit mijn arbeidzame tijd op de koffie gehad en hem dit hele verhaal laten zien en verteld. In dat arbeidzame leven was ik projectleider ICT en die collega was één van de programmeurs die toen bij ons werkten, VICREA Solutions in Amersfoort. Hij en zijn mede-programmeurs schreven de software waarin ons bedrijf handelde en waarin ik lesgaf aan de afnemers en gebruikers, voornamelijk gemeenten. Hij heeft de installatieprocedures bekeken en het resultaat wat je krijgt als gebruiker van Trainsimulator.

 

Hij vond het een schitterende simulator, zondermeer. Zijn enige commentaar was: "voor Trainsimulator heb je blijkbaar 80-90% van je tijd en geld nodig om te installeren, uit te bouwen en te vervolmaken. Dan blijft 10-20% over om daadwerkelijk te spelen en te genieten voor waar het bedoeld is: een simulatiespel waarin je je kunt bekwamen en plezier mee kan hebben. Voor een vergelijkbare simulatie als Flightsimulator liggen die cijfers omgekeerd: je hebt 10-20% nodig om te installeren en te vervolmaken en dan hou je 80-90 % over om je je kunt bekwamen en er plezier mee kan hebben." Waarna hij zijn stoel (na ongeveer een klein uurtje) achteruit schoof en vroeg of er nog koffie was.

 

Met dit in mijn achterhoofd en met de bedoeling om vooral plezier van een simulator te hebben en mij erin te bekwamen denk ik, opnieuw, of ik wel goed doe om hiermee verder te gaan, of toch een andere simulatie te zoeken. Maar goed, ik wil niet opnieuw weer meteen opgeven. Ik vind TS geweldig en ik wil me erin bekwamen, maar niet avond aan avond bezig zijn met problemen met installatie of met pc-gerelateerde problemen. Wat waar en hoe geïnstalleerd moet worden, waarom bepaalde routes wel en andere niet zichtbaar zijn, bij iedere route pakweg 50 extra bestanden moeten installeren (na aankoop), die dingen.... 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Voor de derde keer: zo doe ik het allemaal! Met WinRar en met Utilities. En bij de ene route gaat het perfect, bij de andere niet. Jullie zeggen: gebruik WinRar en gebruikt Utilities om te installeren. Ik doe dat dus en het werkt niet. Dan krijg ik te horen dat ik het fout doe! Maar wat dan???

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Dan heb ik dus blijkbaar Utilities niet. Want mijn Utilities pakken de RWP's zelf uit zonder dat ik daar invloed op heb. Iedere keer "Refresh" en "Install" en dan? 

 

Echt waar, ik doe het allemaal exact zoals jullie het omschrijven. Hoe kunnen die bestanden dan verkeerd terechtkomen? 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Goed, ik geef het nog één kans. Ik ga de hele TSC, inclusief Steam, verwijderen en opnieuw installeren. Ik heb alle routes en benodigdheden in een aparte map in een aparte partitie (ga ik nog een keer formatteren) staan. Daar vandaan ga ik opnieuw installeren: routes die als Rar bestand binnenkomen in downloads, doorzetten naar de aparte mappen in de aparte partitie en met WinRar en Utilities installeren.  Utilities kiest zelf de map (toch????) en voor de Rar bestanden (de routes) moet ik uitpakken in C:\\Programfiles(X86)\Steam\Steamapps\Common\Railworks. De map content\routes kiest hij zelf. Toch????

 

Alsjeblieft, verbeter me waar nodig want anders weet ik het niet meer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Home
Activities
Sign In

Sign In



×
    Search In
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Privacy Policy